1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2016’DA TEDARİK EDİLECEK DOĞALGAZLA ELEKTRİK ÜRETİMİ
2016’DA TEDARİK EDİLECEK DOĞALGAZLA ELEKTRİK ÜRETİMİ

2016’DA TEDARİK EDİLECEK DOĞALGAZLA ELEKTRİK ÜRETİMİ

Rum yetkili makamları, 2016 yılında yurtdışından tedarik edilecek doğalgazla elektrik üretilmesi hedefine odaklandı;

A+A-

Rum yetkili makamları, 2016 yılında yurtdışından tedarik edilecek doğalgazla elektrik üretilmesi hedefine odaklandı.

Simerini gazetesi “2016 İçinde Elektrik Üretimi” başlığıyla verdiği haberinde, Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, dün, Rum Devlet Doğalgaz İşletmesi (DEFA) yeni Yönetim Kurulu’yla yaptığı ilk toplantıda, 2016 yılında elektrik üretimi amacıyla doğalgaz tedarik edilmesine yönelik gösterilen çabalar ve prosedürü görüştüğünü yazdı.

Gazeteye göre, görüşmenin ardından açıklamada bulunan Lakkotripis, elektrik üretimi için Güney Kıbrıs’a doğalgaz tedarik edilmesi yönündeki DEFA’nın önceliklerini ele aldıklarını ifade etti.

Rum Elektrik İdaresi’nin (AİK) itirazlarını yorumlamaya çağrılan Lakkotripis, AİK’in uzun vadeli bir sözleşmenin riskleriyle ilgili endişelerinin olduğundan söz ederek, bu gibi konuların tartışılmakta olduğunu ve bu yönde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile de görüşme yapılacağını belirtti.

Lakkotripis bir başka soruya verdiği yanıtta, prosedürün 2016 yılında elektrik üretimi için doğalgaza sahip olunmasını hedeflediğini ve ihale belgelerinin bu doğrultuda hazırlandığını söyledi.

DEFA Yönetim Kurulu yeni Başkanı Eleni Vasiliadu ise doğalgaz tedariki için sıkı bir şekilde çalışacaklarını belirtti.

Öte yandan Politis gazetesi Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Güney Kıbrıs’ın kendi doğalgazını elde edene kadar daha ucuza elektrik üretilmesi için doğalgaz tedarik edeceği, “ara çözüm” olarak adlandırılan prosedürü görüşmek üzere Cumartesi günü ilgili taraflarla bir toplantı yapacağını yazdı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.