1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. 2017’de Uzaya Gidecek Olan Ünlüler
2017’de Uzaya Gidecek Olan Ünlüler

2017’de Uzaya Gidecek Olan Ünlüler

2017’de Rotamız Uzay!

A+A-


Kafanızda bir tatile çıkmak var fakat herkesin uğrak noktası olan yeryüzü seçeneklerinden sıkıldınız mı? İşte hayallerinizdeki o eşsiz yolculuk bu yazıda.

2-456.jpg

Eski roket mühendisi olan Dennis Tito’nun da en büyük hayaliydi uzaya seyahat etmek ve 2001’de gerçekleştirdi bu hayalini. Kazakistan’ın Boykonur Uzay Üssü’nden fırlatılan mekikte 6 gün geçirmek Tito’ya 20 Milyon Dolara mal olmuştu. Aradan geçen yıllar, uzay yolculuğunu daha da ulaşılabilir kıldı. 2017’de sayılı insan ile gerçekleşecek olan bu uzay yolculuklarına katılmanın kişi başı maliyeti 150 Bin Dolar. Tito’nun ödediği bedelin yanında oldukça küçük bir meblağ.

KİMLER BAŞVURDU?

2017’de gerçekleşecek olan bu yolculuk için Lady Gaga, Leonardo DiCaprio ve Stephen Hawking gibi dünyaca ünlü isimler sırada. Onların yanı sıra Türkiye’den de 8 kişinin bu yolculuğa katılacağı bilgisi var. Fenerbahçe’nin eski başkanlarından Ali Şen ve Les Ottomans Otel’in sahibi Ahu Aysal kayıt yaptıranlar arasında.

YOLCULUK NASIL GERÇEKLEŞECEK?

NASA ile işbirliği içerisinde olan şirketler 2017’de, daha önceki uzay yolculuklarından farklı olarak 300 km yüksekliğe ulaşacaklar. Böylelikle yolcuları uzay üssüne taşımayı başaracaklar. Seyahatte, yer çekimsiz ortamda yaklaşık 7 dakika kalmayı planlıyorlar. Kalkıştan yaklaşık 4 dakika sonra saniyede 3 bin 564 kilometre hıza ulaşacak olan uzay mekiğinde aslında sürat 4G’ye ulaşmış olacak. Dolayısıyla bu uzay yolculuğu, katılımcılara adrenalinin en son noktasını yaşatacak. Toplamda bir saat sürecek olan bu yolculuk sonunda mekik, kalkış yaptığı noktaya geri ulaşacak. Günde 4 sefer gerçekleştirebilecek güçte olan bu mekikler, hayallerinizi hayata geçirmek için hazırlıkta!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.