1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2019 BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLÜYOR
2019 BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLÜYOR

2019 BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLÜYOR

2019 Bütçesi görüşülüyor

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi, Bakanlar Kurulu’nda 7 milyar 705 milyon TL olarak onaylanan 2019 Bütçe Yasa Tasarısı’nı görüşmeye dün başladı.Bütçe tasarısının madde madde görüşülmesine bugün geçilecek ve komite Cumhurbaşkanlığı bütçesini ele alacak.Cumhuriyet Meclisi Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi, 2019 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı dün görüşmeye başladı.

Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Fikri Toros açılış konuşmasında, 2019 Mali Yılı bütçesinin mali kaynakların ivedilikle, etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla hazırlandığını ve sürdürülebilir bir kamu finansmanı hedeflediğini belirtti.

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay da, 2019 yılında birtakım tedbirlerin de gündemde olması gerektiğini belirterek, birlik ve beraberlikle ekonomik ve siyasi sıkıntıları aşmak için rasyonel adımların atılabileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş da yaptığı sunuş konuşmasında, 2018 yılında yaşanan olumsuzluklara bağlı olarak 2019 bütçesinde yer alan yüksek açık rakamının sorumluluklarını daha da artırdığını ve tüm idarelerin bu ortak sorumluluk paydasında hareket etmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Maliye Bakanı, 2018 yılında 152 milyon 900 bin TL’ye ulaşması beklenen ek mesai ödemelerinin Kamu Maliyesi yönünden sürdürülebilirliği olmayıp; verimlilik, adalet, istihdam açısından sorgulanmak zorunda olan ve hükümetin ivedi tedbir alması gereken bir sorun olduğunu da vurguldı.

Bütçe tasarısının madde madde görüşülmesine bugün geçilecek ve saat 09.00’da başlayacak toplantıda komite Cumhurbaşkanlığı bütçesini ele alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.