1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2020’YE KADAR DOĞALGAZ YOK
2020’YE KADAR DOĞALGAZ YOK

2020’YE KADAR DOĞALGAZ YOK

2020’ye kadar doğalgaz yok

A+A-

Güney Kıbrıs’ın kendi doğalgazını çıkarana kadar ucuz elektrik üretimi için “ara çözüm” olarak yurtdışından doğalgaz tedarik etme planları çerçevesinde çıkılan ihalede birinci gelen Vitol şirketinin önerisinin reddedilmesiyle, en az 2020 yılına kadar doğalgaza sahip olamayacağı belirtildi.

Politis gazetesi “2020’ye Kadar Doğalgaz Yok” başlığıyla manşetten verdiği ve iç sayfalarında ayrıntılarıyla aktardığı haberinde, Rum Başkanlığı’nda dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Rum Enerji Bakanlığı, Devlet Doğalgaz İşletmesi (DEFA), Enerji Düzenleme Kurulu (RAEK) ve Elektrik İdaresi (AİK) yetkililerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildiğin yazdı.

Bu toplantıda, Hollandalı Vitol şirketinin ihale şartlarında öngörülen miktardan yüzde 25 daha fazla doğalgaz satışı yapmayı istemesi üzerine yeni önerisinin reddedilmesi ve ihale sürecine son verilmesi kararının alındığını aktaran gazete, Vitol’un yeni önerisinin ekonomik açıdan şirket lehine olduğunu ancak Güney Kıbrıs’ın çıkarlarına ters olduğunu belirtti.

Yeni gelişmeler üzerine prosedür gereği DEFA’nın Vitol’un önerisini ret nedenlerinin kaydedildiği bir belgeyi hazırlayarak Rum Enerji Bakanlığı’na göndereceğini belirten gazete, nihai ret kararının Rum Bakanlar Kurulunca alınacağını kaydetti.

Gazete, ara çözüm prosedürünün sonlanmasının ardından Güney Kıbrıs’ın, doğalgaz için Afrodit yatağının değerlendirilmesinin planladığı 2020 yılına kadar beklemesi gerekeceğini de belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.