1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “21-25 ARALIK MİLLİ MÜCADELE VE ŞEHİTLER HAFTASI” MESAJI
“21-25 ARALIK MİLLİ MÜCADELE VE ŞEHİTLER HAFTASI” MESAJI

“21-25 ARALIK MİLLİ MÜCADELE VE ŞEHİTLER HAFTASI” MESAJI

“21-25 Aralik MJilli Mücadele ve Şehitler Haftasi” mesaji

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler, tarihe “Kanlı Noel” diye geçen dönemden başlayarak, Kıbrıslı Rumların silahlı saldırılarıyla şehadet mertebesine ulaşanları, her zaman olduğu gibi bu yıl da saygı, minnet ve rahmetle andığını belirtti.

DP UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, “21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası” dolayısıyla yayımladığı mesajda, 1974 Mutlu Barış Harekatı ile son bulan ve tarihçilerin “Karanlık Yıllar” olarak nitelendirdiği 11 yıl boyunca Kıbrıslı Türklerin, her türlü yokluğa, katliamlara ve kanlı baskınlara rağmen,  Kıbrıslı Rumların ve Yunanistan’ın ENOSİS hayallerinin gerçekleşmesine direndiğini, kanı ve canı pahasına onurlu bir mücadele verdiğini anlattı. Serdar Denktaş, şöyle dedi:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurarak vatan bildiği topraklara ve egemenliğine sahip çıkan Kıbrıs Türk halkı, verdiği mücadelenin toplumsal dayanışma ve Anavatan Türkiye sayesinde zafere ulaştığının bilinci içerisinde, geçmişte yaşananları unutmamış ve unutmayacaktır.

Geçmişte yaşanan acı olayların gerçek sebebinin ENOSİS hayallerine Kıbrıslı Türkleri yok ederek ulaşabilecekleri yanılgısına düşenlerin hesap hatası olduğunun bilinci içerisinde, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde özgür bir hayatımız olduğunu hatırlayarak, şehitlerimizi ve gazilerimizi onları hak ettikleri şekilde anmak vefa sahibi bütün Kıbrıslı Türklerin vicdani görevidir.

Demokrat Parti Ulusal Güçler, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesine katılanları, Toplumsal Mücadele Önderimiz Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı, ahirete göç eden dava arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle anar, onların mücadelesini aydınlık geleceğimizin ışıkları olarak kabul eder.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.