1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 21 GÜN SONRA GELİNCE TUTUKLANDI
21 GÜN SONRA GELİNCE TUTUKLANDI

21 GÜN SONRA GELİNCE TUTUKLANDI

21 gün sonra gelince tutuklandı

A+A-

Nadire BAHADİ

Güney Kıbrıs’tan gelerek Haspolat’ta faaliyet gösteren bir gece kulübünden toplam 2 bin 600 TL değerinde 2 adet cep telefonu çalmakla suçlanan Güney’de İngiliz askeri olarak görev yapan H.M. tutuklandı. Cep telefonlarını çaldıktan sonra Güney’e geri dönen ve 21 gün sonra yeniden KKTC’ye geçiş yaptığı sırada tespit edilen H.M dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme, soruşturma maksatlı polisin tutukluluk talep etmesi üzerine zanlı H.M.’nin 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.
Gece kulübünün daimi müşterisi

Olayın soruşturmasını yürüten Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Yücel Kuşçuoğlu zanlı H.M.’nin 5 Ağustos 2016 tarihinde saat 03:30 sıralarında Haspolat’ta faaliyet gösteren gece kulübünde çalışan konsomatrise ait 5 numaralı odasından 600 TL değerinde Samsung S5 ve 2 bin TL’lik I phone 6 marka cep telefonunu sirkat ettiğini açıkladı. Zanlının aynı gün KKTC’den çıkış yaparak Güney Kıbrıs’a geçiş yapıldığını belirten Kuşçuoğlu, zanlının 26 Ağustos 2016 tarihinde 22:30’da Metehan Kara Giriş Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı sırada yakalandığını kaydetti. Polise gelen şikayet üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade eden Kuşçoğlu, zanlının gece kulübünün daimi müşterilerinden olup tanındığını kaydetti. Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ve çalınan cep telefonlarının kayıp olduğunu belirten polis memuru zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Tutukluluk talebine itiraz etmedi

Mahkemede söz hakkı tanınan zanlı H.M. Güney Kıbrıs’ta eşi ve 3 çocuğu ile birlikte yaşadığını ve ailesinin kendisinden haber alamadığı için endişe duyduğunu belirtirken, talep edilen tutukluluk süresine itirazda bulunmadı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Murat Soytaç, polisin yürüttüğü soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile zanlı H.M.’nin 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.