1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. 21 SANATÇININ 73 ESERLE KATILDIĞI YARIŞMA
21 SANATÇININ 73 ESERLE KATILDIĞI YARIŞMA

21 SANATÇININ 73 ESERLE KATILDIĞI YARIŞMA

Sergi 12 Haziran’a kadar mesai saatleri arasında ziyaret edilebilecek;

A+A-

 

21 SANATÇININ 73 ESERLE KATILDIĞI YARIŞMADA 25 ESER 12 HAZİRAN’A KADAR AKM’DE SERGİLENİYOR

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği “Genç Sanatçılar Resim Yarışması Sergisi 2015” Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı.

Yarışmada, Celal Atikler’in “Vapur 1”, Dicle Özlüses’in “İsimsiz 2”, Mehmet Sariler’in “Horoz Dövüşü 2” isimli eserleri “Başarı Ödülü”ne layık görülürken, “Afrodit’in Düşü” isimli eseri ile Ahmet Erman Karagöz de “Umut Vadeden Genç Sanatçı” ödülünü almaya hak kazandı.

Bu yıl 21 sanatçının 73 eser ile katıldığı yarışmada yapılan seçmeler sonucunda ödüle layık görülen eserlerle birlikte, 16 sanatçının 25 eseri sergileniyor. Sergi 12 Haziran’a kadar mesai saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Genç Sanatçılar Resim Yarışması Sergisi 2015’in açılışında, Lapta Yavuzlar Lisesi öğrencileri Teknoloji Tasarım Öğretmeni Ergün İlseven yönetiminde müzik yaptı.

Serginin açılışı öncesinde sırasıyla Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz ve Meclis Başkanı Sibel Siber birer konuşma yaptı.

TUNÇALP: “GENÇLERE MOTİVASYON SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ”

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, Kültür Dairesi’nin her zaman genç sanatçıların yanında yer almaya, yol göstermeye hazır olduklarını belirterek gençlerin önünü açarak motivasyon sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Her zaman maddi destek sağlayamasalar da motivasyon sağlayarak önlerini açma noktasında katkı sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Tunçalp, 7’ncisi düzenlenen yarışma ve sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

GÜNDÜZ: “BİZE DE DESTEK VERMEK DÜŞER”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz de, bu şekilde hevesli müdür ve personel olduğu sürece kendilerine de destek vermek düştüğünü söyledi.

Bu tür etkinliklerin özendirilerek çoğaltılmasını temenni eden Gündüz, emeği geçen herkese teşekkür etti.

SİBER: “SANATIN VE SİYASETİN AMACI AYNI”

Meclis Başkanı Sibel Siber ise, sanata ve sanatçıya verilen önemin kültürel anlamda çok önemli olduğunu ifade ederek, bu konuda devlete de büyük görevler düştüğünü söyledi.

Devletin sanata ve sanatçıya katkı yaparak güzel yerlere taşınmasına yardımcı olması gerektiğini vurgulayan Siber, sanatın amacının insanları mutlu etmek, gülümsetmek olduğunu, siyasetin de amacının aynısı olduğunu ifade etti.

Siber, yarışmaya katılan herkesi kutlayarak “Sanata ve sanatçıya değer veren bir ülke olalım” dedi.

T.A.K

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.