1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 21 YIL SONRA YEĞENİNİN KENDİ KIZI OLDUĞUNU ÖĞRENDİ
21 YIL SONRA YEĞENİNİN KENDİ KIZI OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

21 YIL SONRA YEĞENİNİN KENDİ KIZI OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Yeşilçam filmlerini aratmayacak olay...

A+A-

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşayan Serttaş ailesi, henüz 28 günlükken akrabalarına bıraktıkları ve kendilerine öldüğü söylenen bebeklerinin 21 sene sonra yeğenleri olarak bildikleri kız olduğunu öğrendi.

Gebze’de ikamet eden 2 çocuklu Figen ve Mehmet Serttaş çifti, memleketleri Tokat’ta tanışarak evlenmeye karar verdi.

Evlendikten sonra 1990 yılında İzmir’e taşınan ailenin 2 erkek çocuğu dünyaya geldi. Yaşantılarına devam eden Serttaş çiftinin hayatı, Mehmet Serttaş’ın geçirdiği trafik kazasından sonra adeta kabusa döndü. Kaza geçiren eşinin tedavisi sırasında hastanelerde sabahlayan Figen Serttaş, fenalaşınca hastanede tedavi altına alındı. Yapılan tetkiklerde Serttaş’ın hamile olduğu ortaya çıktı. Aldıkları mutlu haberle sevinen çiftin mutluluğu ise kısa sürdü.

Kazadan dolayı hafıza kaybı yaşayan Mehmet Serttaş, tedavi gördüğü hastanenin üçüncü katından zemine düşerek yaralandı. Eşinin yeniden yaralanması tedavi sürecini uzatan Figen Serttaş, eşini hastanede yakınlarına bırakarak doğum yapmak için Tokat’ta bulunan eşinin akrabalarının yanına gitti. 1992 yılında Tokat’ta bulunan akrabalarının evinde bir kız çocuğu dünyaya getiren Figen Serttaş, bebeği henüz 28 günlükken kızını eşinin halası ve eniştesine emanet ederek eşinin yanına döndü.

Eşinin yanına geldikten bir gün sonra Figen Serttaş, bebeğini emanet ettiği akrabalarından acı bir haber aldı. Telefonda akrabalarının bebeğinin aniden ateşlenerek yaşamını yitirdiğini söylemeleri üzerine Figen Serttaş, eşini yine hastanede yakınlarına bırakarak apar topar memleketi Tokat’a döndü. Serttaş’ın akrabaları kendisine bebeği toprağa verdiklerini söyleyerek, mezar yerini gösterdi

21 SENE SONRA KIZI OLDUĞUNU ÖĞRENDİ 

Yıllardır bebeğinin yattığı mezarlığa giderek dua eden Figen Serttaş, acı gerçeği 21 sene sonra öğrendi. 20 Ağustos 2013 günü memleketi Tokat’a eşi ile birlikte akraba ziyaretine giden Figen Serttaş, köyünde yaşayan bir tanıdığından aslında kızının ölmediğini, 21 sene önce emanet olarak bıraktığı eşinin halası tarafından öldü denilerek alındığını duyunca şok yaşadı. Bunun üzerine çift, gerçeği anlatmak için kızlarını aramaya başladı.

Kızlarının izine İstanbul ’da rastlayan ve geçirdiği kazalar sonucu yüzde 55 engelli olan Mehmet Serttaş ve eşi, kızlarının çalıştığı iş yerine giderek konuşmak istedi ancak kızları kabul etmedi.

Yıllardır kızlarını ölü olarak bilen ve gerçeği sonradan öğrenen Serttaş ailesi, akrabalarından DNA testi yapılmasını istediklerini ancak ailenin bu duruma şiddetle karşı çıktığını belirtti. Kızlarının kendileri ile konuşmak istemediğini belirten Figen Serttaş, “Kızımın İstanbul’da çalıştığı iş yerini bulduk. Kızım bizimle görüşmek istemediğini söyledi.

Büyütüldüğü kişiler ve çevresi tarafından gerçeği 15 yaşındayken öğrenmiş ama bizleri kötü birer anne ve baba olarak biliyor. Bizim onu terk edip gittiğimiz kendisine anlatılmış, yalanlarla kandırılmış” dedi. Yasal yollardan haklarını arayacaklarını belirten Serttaş, “Eşimin akrabaları tarafından bu konunun kapatılması ve üzerine gidilmemesi konusunda sürekli tehdit telefonları alıyoruz” diye konuştu. 

Yıllar sonra kızına kavuşmanın özlemi ile yanıp tutuşan Serttaş, “Ben onu küçükken de görüyordum. Onların çocukları olmuyordu. Bize yetiştirme yurdundan aldıklarını söylemişlerdi. Küçükken diğer yeğenlerime bir şeyler alıyordum, ona da alıyordum ama onu bir ayrı seviyordum. Ailesi benimle görüşmesini küçükken de istemiyordu. Buna anlam veremiyordum” dedi. Başından geçenleri gözyaşları içinde anlatan Figen Serttaş, “Benim çocuğum yıllarca öz annesini yenge, babasını da dayı olarak bildi. Biz şimdi kızımıza gerçekleri anlatmak istiyoruz ama bizim hakkımızda çok fazla kötü sözler söylenmiş. DNA testi yapılarak gerçeğin gün yüzüne çıkmasını, çocuğumuzu elimizden alanların da cezalandırılmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.