1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 22. GAZİMAĞUSA ÇOCUK FESTİVALİ BAŞLADI
22. GAZİMAĞUSA ÇOCUK FESTİVALİ BAŞLADI

22. GAZİMAĞUSA ÇOCUK FESTİVALİ BAŞLADI

Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği tarafından bu yıl 22.’si düzenlenen Gazimağusa Çocuk Festivali, “Mektup Yazma Yarışması”yla başladı.

A+A-

Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği tarafından bu yıl 22.’si düzenlenen Gazimağusa Çocuk Festivali, “Mektup Yazma Yarışması”yla başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, her yıl olduğu gibi hem Gazimağusa hem civar bölgelerden öğrencilerin katıldığı 18. Mektup Yazma Yarışması’na ikinci merkez olarak Yenierenköy bölgesinden de katılım oldu.

Gazimağusa’da Namık Kemal Lisesi’nde ve Yenierenköy’de ise Yenierenköy Lisesi’nde saat 14:30’da başlayan etkinlik için ilkokul 3. sınıftan 12. sınıfa kadar 500 öğrenci “Mutluluk sizin için nedir? Sizi mutlu eden şeyler nelerdir?” konusunda kalem oynattı. Bu yıl 31 Mart-1 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 22. Gazimağusa Çocuk Festivali, bu yıl da binlerce çocukla buluşacak.

KAYALP

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp Namık Kemal Lisesi’nde basına yaptığı açıklamada, 22. Mağusa Çocuk Festivali’nin ilk etkinliğinin yapıldığını, festivalin, süresi ve organizasyondaki profesyonelliğiyle adanın en büyük ve en kurumsal çocuk festivali olduğunu ve belediyenin sosyal belediyecilik alanında yerel yönetimlere kazandırdığı önemli ilklerden biri olduğunu belirtti.

Her yıl 3 bini aşkın çocuğun değişik etkinliklere katıldığı festivalde çocukları yarıştırmak yerine onlara öz güvenini ve yazım alanındaki yeteneklerini geliştirecek olanaklar sunmayı amaçladıklarını belirten Kayalp, festivalin sivil toplum örgütü olan Mağusa Kültür Derneği ile belediyenin işbirliğinde yapıldığını kaydetti.

Organizasyonda emeği geçen Mağusa Kültür Derneği eğitmenlerine teşekkür eden Kayalp, verilen çabaların ileride topluma yönetim alanlarına yansımasını ve kaliteli bireylerin yetişmesi dileğinde bulundu.

BEYKÖYLÜ

Mağusa Kültür Derneği (MKD) Başkanı Esen Beyköylü de, konuşmasında, dernekleri ve Gazimağusa Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği festival ile gençlere hizmet vermekten onur duyduklarını, gençlerin gelişimine olumlu katkıda bulunmayı amaçladıklarını, bu yıl 18. Mektup Yazma Yarışması’nın biri Mağusa’da Namık Kemal Lisesi’nde, diğeri de Yenierenköy Lisesi’nde olmak üzere 2 merkezde yapıldığını söyledi.

Festival kapsamında, 19 Nisan’da 2. Tarih Avcıları Yarışması, 26 Nisan’da 17. Resim Çizme Yarışması, 20-24 Mayıs tarihlerinde Resim–Mektup Ödül Töreni ve Sergisi ve MKD Yetişkinlerle Kültürümüzü Yaşatalım ve MKD Karikatür Sergileri, 26 Mayısa’ta 9. Uçurtma Şöleni, 31 Mayıs’ta 14. Dans Buluşması, 2 Haziran’da ise Çocuk Festivali Yürüyüşü ve gösteriler yer alacak.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.