1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. 22. GAZİMAĞUSA ÇOCUK FESTİVALİ’NDE 17. RESİM ÇİZME YARIŞMASI YAPILDI
22. GAZİMAĞUSA ÇOCUK FESTİVALİ’NDE 17. RESİM ÇİZME YARIŞMASI YAPILDI

22. GAZİMAĞUSA ÇOCUK FESTİVALİ’NDE 17. RESİM ÇİZME YARIŞMASI YAPILDI

Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği tarafından bu yıl 22.’si düzenlenen Gazimağusa Çocuk Festivali’nde 17. Resim Çizme Yarışması yapıldı.

A+A-

Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği tarafından bu yıl 22.’si düzenlenen Gazimağusa Çocuk Festivali’nde 17. Resim Çizme Yarışması yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 31 Mart’ta başlayan ve 2 Haziran’a kadar sürecek 22. Gazimağusa Çocuk Festivali, birbirinden renkli etkinliklerle bu yıl da binlerce çocuğu buluşturacağı etkinliklerine devam ediyor.

Çanakkale Ortaokulu ve Şht. Hüseyin Akil İlkokulu’nda yer alan Resim Çizme Yarışması’nda 700’ü aşkın çocuk, becerilerini resim kağıdına döktü. Yarışmada 1 ve 2. Sınıflar “piknik yapıyoruz”,“çocuk bayramımız” ve “denizde yaşam” konularını; 3,4 ve 5. sınıf öğrencileri ise “trafik”, “komşumuz ve biz” ve “Sizin gözünüzde Mağusa” konularını işlediler.

Gazimağusa Çocuk Festivali’nin çocukların yeteneklerini ön plana çıkaran renkli etkinliklerinden biri olan 17. Resim Çizme Yarışması’nın dereceye girenler, Türksal İnce başkanlığında, Cemal Tunceri, Taylan Oğuzkan, Zühre Özkaraman ve Erman Karagöz’den oluşan juri tarafından belirlenecek.

Etkinlikte bir konuşma yapan Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, belediyenin sosyal projelere devam ettiğini, 22 yıldır çocukların becerilerini ortaya çıkarmak için çalıştıklarını ifade ederek, “Çocuklar bizim geleceğimizdir, göz bebeğimizdir” dedi. Kayalp, toplumun geleceği olan çocukların özgüvenli yetişmesine dikkat çekerek, Mağusa Kültür Derneği’ne, jüri üyelerine ve velilere teşekkür etti.

Mağusa Kültür Derneği Başkanı Esen Beyköylü de konuşmasında, Mağusa Kültür Derneği’nin tamamen gönüllü çalışan kişilerden oluştuğunu, çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmanın en büyük istekleri olduğunu ifade ederek,  17. Resim Çizme Yarışma’nın birlikte düzenledikleri festival ortakları Gazimağusa Belediyesi ile 22. yıldır işbirliği yaptıklarını ifade etti.

Jüri Başkanı Türksal İnce de yarışma hakkında bilgi verdi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.