1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 22 ÖĞRENCİ DAHA ARANIYOR
22 ÖĞRENCİ DAHA ARANIYOR

22 ÖĞRENCİ DAHA ARANIYOR

22 öğrenci daha aranıyor

A+A-

LAÜ’deki bahar şenliklerinin son gecesinde çıkan taşlı sopalı saldırılar sonrası tutuklanan 6’sı Ülkücü, 9’u Kürt kökenli toplam 15 zanlı, dün olağanüstü güvenlik önlemleri arasında mahkemeye çıkarıldı
 
Emine UYSAL

Lefke Avrupa Üniversitesi’ndeki (LAÜ) bahar şenliklerinin son gecesinde çıkan taşlı sopalı saldırılar sonrası tutuklanan 6’sı Ülkücü, 9’u Kürt kökenli toplam 15 zanlı, yargı huzuruna çıkarıldı.

Zanlılar arasında Ülkü Ocakları Başkanı Adem Yurdagül ve Güzelyurt Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Arı da var.

Polis, olaylara karıştığını tespit ettiği 22 öğrenci hakkında daha mahkemeden tutuklama emri aldı.

Ülkücü ve Kürt öğrenciler, ayrı saatlerde, olağanüstü güvenlik önlemleri arasında mahkemeye çıkarıldı.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Erhan Uzun, öğrenci olaylarıyla ilgili LAÜ rektörü ile görüşerek bilgi aldı.

Tümgeneral Erhan Uzun, daha sonra Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ile birlikte Güzelyurt Polis Müdürü Eybil Efendi ile Güzelyurt Polis Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

Olay, iki ayrı celsede görüldü

"Ayaklanma" , "Kanunsuz topluluk kurma", “Tecavüzkar alet taşıma” ve " Kasti hasar" suçlamalarıyla gözaltına alınan Ertan Özmen (E-22, Öğrenci), Sami Baran (E-26,Öğrenci), Mehmet Fırat İnan (E-32 Öğrenci), Selman Uyanık (E-22 Öğrenci), Şeyhmuz Bozkurt (E-20 Öğrenci), Doğan Yıldırım (E-24,Öğrenci), Ümit Güler (E-29 ,Öğrenci), Veysel Ekinci (E-26, Öğrenci), Murat Algan (E-23 , Öğrenci) dün sabah saatlerinde, Alper Şirvani (E-22, Öğrenci) , Abdulkadir Kızıltaş (E-29,Öğrenci) , Azer Danyıldız (E-26, Öğrenci), Adem Yurdagül (E-31, Master Öğrencisi), Hakan Titiz (E-30 İşletmeci) ve Hüseyin Arı (E-39) ise öğleden sonra Güzelyurt Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Yargıç Meltem Dündar'ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Hasan Boşnak, Lefke Polis Karakolu Amiri Tansel Çizer'i tanık olarak dinletti.

Polis: Zanlılar, bölgede dehşet yaratan bir olaya karıştı

Mahkemede yeminli şahadet veren Çizer, 29 Mayıs'ta, saat 00.30'da, Lefke Avrupa Üniversitesi kampusu ile Gemikonağı bölgesinde toplanan Kürt ve Ülkücü iki grubun, bölgede dehşet yaratan bir olaya karıştığını kaydetti.

Olayla ilgili 15 kişinin tutuklandığını belirten Çizer, üç kişinin daha arandığına vurgu yaptı.

Polis çavuşu Tansel Çizer, LAÜ'de bahar şenliklerinin son günü yapılan konser sonrasında kampus dışında bir market önünde düzenlenen müzik şenliğinde, iki grubun taş, sopa ve cam şişelerle birbirlerine saldırıp bölgede ki arabalara ve binalara zarar verdiklerini anlattı.

Çizer, saat 05.30'e kadar devam eden olayların Gemikonağı ve LAÜ kampusuna kadar geniş bir alana yayıldığını kaydetti.

Çizer, iki kişiden ifade alındığını söyleyerek, ülkücü grubun dövülen arkadaşlarına destek olmak için Girne ve Lefkoşa’dan Lefke’ye geldiğini vurguladı.

Polis: 22 kişi aranıyor

Lefke Polis Karakolu Amiri Tansel Çizer, olayla ilgili 22 kişinin daha arandığını ve mahkemeden tutuklama emri alındığını belirtti.

Çizer, kamera kayıtlarının alınması gerektiğine, ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğine vurgu yaparak, zanlıların tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı, suçun ciddiyetine vurgu yaptı

Savcı İbrahim Ruso, suçların ciddiyetine vurgu yaparak, olayda bazı araçların hasara uğratıldığına dikkat çekti.

Kürt kökenli 9 öğrencinin avukatı, müvekkillerinin olaya karışmadığını iddia ederek, serbest kalmalarını talep etti.

Ülkücü grubun avukatları, bayrağa yönelik bir saldırı olup olmadığını sordu. Polis çavuşu Tansel Çizer, “Bayrağa yönelik saldırı olmadı” dedi.

Ülkücü grubun avukatları, “Karşı tarafın ‘Yaşasın Apo’, sloganı atarak, kışkırtması sonucu bu olaylar yaşandı. Doğu ve ülkücü diye ayrım yapılması doğru değil. Ülkücü grubun içinde Kürt kişiler de var” ifadesini kullandı.

Avukat, bayrağa yönelik saldırı olduğunu iddia etti. Avukatlar, müvekkillerinin olaya karışmadığını öne sürüp serbest kalmasını talep etti.

Yargıç: Hiç kimsenin ayaklanmaya hakkı yoktur

Yargıç Meltem Dündar, “Hiç kimsenin ayaklanmaya ve kanunsuz topluluk oluşturmaya hakkı yoktur” diyerek, bayrağa müdahale olmuşsa dahi, bunun emniyet güçleri tarafından müdahale edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Dündar, 15 zanlının da tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.