1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 22 YAŞINDA GENCİN ESRARENGİZ ÖLÜMÜ!
22 YAŞINDA GENCİN ESRARENGİZ ÖLÜMÜ!

22 YAŞINDA GENCİN ESRARENGİZ ÖLÜMÜ!

Şaşkınlık yaratan soğukkanlı ifade;

A+A-

 

''BİR KİŞİYİ KANLAR İÇİNDE GÖRDÜM AMA İLGİLENEMEDİM''

Gazimağusa polisi, bölgede korku ve endişe yaratan 22 yaşındaki Niieryalı üniversite öğrencisi Ebinabo Tariyemienya Meindinyo'nun esrarengiz ölümünü araştırıyor. Meseleye bağlantısı olan ve 3'ünün ismini tespit ettiği 5 Afrika kökenli genci arayan polis, olay öncesi, talihsiz gencin kaldığı daireyi basan grubun içerisindeki Qeean Anne isimli barın güvenlik görevlisi Jeremioue Osi Udimidh'ı mahkemeye çıkardı.

 Geniş çaplı soruşturulan meseleyle ilgili, aleyhine 3 günlük tutukluluk emri temin edilen Udimidh, mahkemede söz verilmesi üzerine soğukkanlı ifadelerde bulundu. Barda çıkan kavga sonrası, arkadaşlarıyla Meindinyo'nun evini basan zanlı Udimidh, bahse konu eve hangi amaçla gittiğini bilmediğini ileri sürdü ve genci kanlar içerisinde bırakıp kaçtığım söyledi.

Genç zanlı şunları söyledi: "Oraya giderken ne olacağım bilmiyordum. Ses duydum ve dışarıya çıktım. Bir kişiyi kanlar içerisinde gördüm. Daha sonra, barda yaralanan ve hastaneye kaldırılan arkadaşımın yanına gittim. İyi olduğunu öğrenince, paramı almak için bara geri döndüm. Aldım ve eve gittim."

mgssupheliolum-001.jpg

"Araştırıyoruz"

 Gazimağusa Kaza Mahkemesi'nde nöbetçi Yargıç Umut İnan'ın huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında. İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak, meseleyle ilgili olguları aktarması için, Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube Amirliği'nde görev yapan Müfettiş Hilmi Sonoğlu’nu yeminli şahadete çağırdı.

Tanık Müfettiş Hilmi Sonoğlu, bir bilgi üzerine, 26 Aralık 2015'te saat 06.40'ta Kaymak Apartmanı’na gittiğini apartmanın garajında, DAU öğrencisi Ebinabo Tariyemienya Meindinyo'nun cesedini bulduğunu söyledi.

Yapılan soruşturma ve araştırmada, Meindinyo'nun, konu apartmanın 61 numaralı dairesinin balkonundan düşerek öldüğünü tespit ettiğini belirten Sonoğlu, ölüm olayının öncesini araştırdığım kaydetti.

”Meindinyo'yu darp ettiler"

Hilmi Sonoğlu, Meindinyo'nun `Emeka' lakaplı ev arkadaşıyla birlikte, olay öncesi saat 04.00'te, Afrika kökenli öğrencilerin, Queen Anne isimli barda düzenlenen partisine katıldığım anlattı ve barda tartışma yaşandığını dile getirdi. Bar dışında `Emeka'nın Afrika kökenli bir şahısla kavga ettiğini, Mendinyo'nun da bu şahsın başında şişe kırdığını anlatan tanık müfettiş, Mendinyo’nun arkadaşıyla eve gittiğini söyledi.

‘’5 kişi aranıyor’’

Kavga sırasında Meidinyo’nun balkona kaçtığını ve ölüm olayının yaşandığını söyleyen tanık müfettiş, meseleyle bağlantısı olduğuna inandıkları ve üçünün kimliğini tespit ettikleri 5 kişiyi aradıklarını belirttikten sonra, tespit ettiği zanlı aleyhine mahkemeden tutukluluk emri talep etti.

Huzurunda şahadeti ve beyanları değerlendiren yargıç, polisin tahkikatını tamamlayabilmesi için, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.