1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 225 TL İLE YAŞAMAYA ÇALIŞIYOR!
225 TL İLE YAŞAMAYA ÇALIŞIYOR!

225 TL İLE YAŞAMAYA ÇALIŞIYOR!

Bu maaşla nasıl geçineyim?

A+A-

Saadettin Demir adlı vatandaş ayağındaki rahatsızlık nedeniyle çalışamadığını, buna karşın Sosyal Sigorta Dairesi tarafından bağlanan 225 TL aylık ile ise geçinemediğini belirterek yetkililere çağrı yaptı.

Deniz ABİDİN

Saadettin Demir adlı vatandaş ayağındaki rahatsızlık nedeniyle çalışamadığını, sigortalardan aldığı 225 lira ile ise geçinmesinin imkansız olduğunu belirtti.

Yeni Bakış’ı ziyaret ederek yaşadığı sıkıntıları dile getiren Saadettin Demir, 1977 yılında Şemsi Kazım Apartmanı’nda demirci olarak çalışırken kaza geçirdiğini, o günden beri ayağındaki rahatsızlık nedeniyle çalışamadığını söyledi. Saadettin Demir, fazla ayakta kalamadığı için çalışamadığını ifade ederek şunları söyledi, “Demircilik yaparken yıllar önce kaza geçirdim. Ayağımdaki rahatsızlık nedeniyle ayakta fazla duramıyorum. Bir süre çalışmayı denedim, ancak uzun süreli olmadı.  Çalışamadığım için sigortalardan iş göremez parası alıyorum. Ayda 225 lira veriyorlar. Ben bu maaş ile nasıl geçineyim. Bunun yanında gazilik maaşım var. Her üç ayda bin 800 lira alıyorum. Bu ise sadece elektrik ve su faturamı ödemeye yetiyor. Çalışamayan bir vatandaş sigortaların verdiği 225 lira ile nasıl geçinsin. Günlük 6 lira 75 kuruş neye yeter. Ekmek 1,5 lira. Siyasiler bu ülkede ne yapıyor?”

“Geçinemiyorum”


Sigortalar tarafından yapılan ödemelerin miktarlarının yetkililer tarafından gözden geçirilmesini talep eden Saadettin Demir, geçinemediğini, siyasilerin bu konuyla ilgilenmelerini istedi.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.