1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. 23 MİLYON YILLIK FOSİL BULUNDU
23 MİLYON YILLIK FOSİL BULUNDU

23 MİLYON YILLIK FOSİL BULUNDU

Tam 23 milyon yıl önce yaşamış olan bir fosil, kehribarın içinde korunmuş halde bulundu. Fosil, bakın hangi canlıya ait...

A+A-

Anolis familyasından kertenkele fosilinin, Meksika'nın güneydoğusundaki Chiapas eyaletinde bulunduğu belirtildi. Araştırmacılardan Francisco Riquelme, kertenkelenin 4,5 santimetre boyunda ve 1,3 santimetre eninde olduğunu açıkladı. Riquelme, kertenkelenin yumuşak dokuları ve derisinin de korunmuş halde olduğunu vurguladı.

Anolis'e ait bulunan ilk fosil olmasa da kertenkelenin familyanın yeni bir türüne ait olduğu sanılıyor. Sürüngen Veritabanına göre, Anolis familyasına ait 400 tür bulunuyor. İyi gizlenme yöntemleriyle tanınan bu kertenkeleler, bulundukları yere uygun olarak renk değiştirebiliyor. Bu, bugüne dek bulunan en eski fosil değil. İtalya'da geçen yıl 230 milyon yıllık bir kehribar içinde akar (mite) böcekleri fosilleri bulunmuştu. Kehribarın en büyük avantajı, reçine halindeyken canlı böceklerin üzerine damladığında onların bozulmadan fosilleşmesini sağlaması. Bu sayede evrim zincirindeki değişiklikler mikroskobik düzeyde incelenebiliyor.

Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.