1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 23 NİSAN LEFKOŞA ATATÜRK STADYUMU’NDAKİ TÖRENLE KUTLANDI.
23 NİSAN LEFKOŞA ATATÜRK STADYUMU’NDAKİ TÖRENLE KUTLANDI.

23 NİSAN LEFKOŞA ATATÜRK STADYUMU’NDAKİ TÖRENLE KUTLANDI.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Lefkoşa Atatürk Stadyumu’ndaki törenle kutlandı.

A+A-

Törene Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük,Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça,  2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Talu, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral  İbrahim Yılmaz, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, üst düzey yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

nisan.jpg

Cumhurbaşkanı’nın gösteri ekiplerini denetlemesi ve bayramlarını kutlamasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Şehit Tuncer İlkokulu öğrencisi Gonca Güven “Türk Çocuğunun Andını” okudu.

Şehit Tuncer ilkokulu öğrencisi İzge Gürbüz’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Atatürk İlkokulu öğrencisi Merve Dilekçi “23 Nisan” isimli şiiri okudu.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ın konuşmasının ardından tören geçişi ve okulların gösterileriyle tören son buldu.

nisan1.jpg

ATASAYAN

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan 23 Nisan’ın vatan ve millet için büyük bir dönüm noktası olduğunu söyleyerek, işgalci devletlere sesini duyuracak bir milletin, baskı altından kurtulmasını sağlayacak büyük Türk Milletinin gerçek sesi olan TBMM’nin kuruluş tarihi olduğunu söyledi.

Türk Ulusunun egemenliğinde önemli bir basamak olan 23 Nisan’ın Türk çocuklarının dünya çocuklarıyla bir araya gelip barış mesajları verdiği gün olduğunu kaydeden Bakan Atasayan, çocukların bayramını kutladı.

TBMM’nin kuruluşuyla çocukların daha özgür bir ortamda yaşaması gelişmesi ve eğitim görmesinin sağlandığını söyleyen Atasayan, Ulu Önder Atatürk’ün geleceğin çocukların elinde olduğunu bildiği için bu bayramı çocuklara armağan ettiğini ve TBMM’nin açılış sevincini çocuklarla paylaştığını ifade etti.

nisan2.jpg

Atasayan, çocukların yetişmesi ve vatana-millete faydalı olabilmesini görmenin en büyük arzuları olduğunu ifade ederek, çocukların uygarlığın göstergeleri olduğunu söyledi.

Dünyadaki hızlı gelişim ve değişimlere çocukları adapte edebilmek için elinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade eden Atasayan, KKTC bayrağını dünya çocuklarının da olduğu bir etkinlikte görmekten de ayrıca mutluluk duyduğunu söyledi.

nisan3.jpg

KKTC’ye gelen yabancı çocukların birer kültür elçisi görevini üstleneceğini de söyleyen Atasayan, hem misafir çocuklara, hem de onları KKTC’de misafir eden çocuklara teşekkür etti.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.