1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 23 NİSAN MESAJLARI…
23 NİSAN MESAJLARI…

23 NİSAN MESAJLARI…

Atatürkçü Yaşam Derneği, Kıbrıs Türk Platformu ve Emekli Astsubaylar Derneği, Emekli Mücahitler Derneği, T.B.K Gaziler Derneği, 23 Nisan Ulusla Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

A+A-

ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ

Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın  KKTC’de de coşku ve heyecanla kutlandığını belirtti. İşcan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bu yıl onlarca ülke çocuklarıyla birlikte kutlayacağımız bu önemli günde çocuklarımız dünyaya barış, sevgi, kardeşlik mesajları yanında bağımsızlık ve egemenliklerine de sahip çıktıklarının mesajını da vermiş olacaklardır” dedi.

KIBRIS TÜRK PLATFORMU

Kıbrıs Türk Platformu Basın Sözcüsü Hüseyin Alasya da, ulusal egemenliğin, bağımsız ve özgür yaşamanın unsuru olduğunu ifade etti. Alasya, Kıbrıs Türk halkının ulusal egemenliğine dayalı varlığını korumak ve KKTC’ye sahip olmak için büyük bedeller ödediğini ve acılar çektiğini kaydetti.

Alasya, ulusal egemenliğin değerinin idraki içerisinde KKTC ve egemenliğin korunması yönünde  geçmişte olduğu gibi her fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

EMEKLİ ASTSUBAYLAR

Emekli Astsubaylar Derneği  Başkanı Esen Ömürlü de, Atatürk önderliğinde TBMM’nin açılışının ulusal egemenliğin simgesi olduğunu vurguladı. Ömürlü, varoluş ve egemenlik savaşını çok ağır bedeller ödeyerek kazanan Kıbrıs Türkü’nün sahip olduğu devletinin önem ve değerini özümsemiş bir halk olduğunu kaydetti.

Ömürlü, Kıbrıs Türk halkının KKTC Devleti’ne ve ulusal egemenliğine sonsuza dek sahip çıkma kararlılığında olduğunu vurguladı.

EMEKLİ MÜCAHİTLER

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet. S. Direktör ise, 23 Nisanı geleceğin teminatı çocuklara armağan eden Atatürk’e şükranlarını ve teşekkürlerini sundu.

Direktör, “Ulu önderin bizlere bırakmış olduğu değerleri bugüne kadar her ne pahasına olursa olsun korumayı başardığımız gibi bundan sonra da korumaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

T.B.K. GAZİLER DERNEĞİ

T.B.K Gaziler Derneği Başkanı Kadir Dedeoğlu da, özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanağının ulusal egemenlik olduğunu belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Çocukları sağlıklı ve bilgili yetiştirilmeyen ulusların, temeli çürük binalar gibi çökmeye mahkum olduklarını ifade eden Dedeoğlu, çocukların yurdun temeli olduğunu vurguladı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.