1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 23 NİSAN TÖRENLERİNİ ELEŞTİRDİ
23 NİSAN TÖRENLERİNİ ELEŞTİRDİ

23 NİSAN TÖRENLERİNİ ELEŞTİRDİ

Türkiye’de ve KKTC’de askeri düzen ve disiplin içerisinde düzenlenen törenlerle kutlandığını savunarak bu durumu eleştirdi.

A+A-

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

ÖZYİĞİT: “TÜRKİYE’DE SALONLARA HAPSEDİLEN 23 NİSAN KUTLAMALARI KISA BİR SÜRE SONRA KKTC’YE DE GELECEK”

Toplumcu  Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak armağan edilen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, Türkiye’de ve KKTC’de askeri düzen ve disiplin içerisinde düzenlenen törenlerle kutlandığını savunarak bu durumu eleştirdi.

Bir dönem “şölen karışımı bir şeye dönüştürülen” törenlerim, daha sonra yeniden eski haline dönüştürüldüğünü ifade eden Özyiğit, “Bu törenler için hem büyük oranda ders kaybı oluyor, hem de maddi gücü zaten sürekli olarak eriyen velilerimiz için çok büyük maddi külfet gerektiriyor. Dolayısıyla ne öğrencilerimiz ne de aileleri doğru dürüst bayram yapamıyor” görüşünü dile getirdi.

23 Nisan nedeniyle yaptığı açıklamada, çocukların bayram yapabilmesi için, Türkiye eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in de dediği gibi “çocuklarımızın okullarını rüyalarında görecek kadar sevebilmesi, okullarına koşarak hatta uçarcasına gidebilmeleri” gerektiğini ifade eden Özyiğit, oysa devleti yönetenlerin, devlet okullarını gözden düşürmek için ellerinden geleni yapmakla kalmadığını, çocukları özel okullara, hatta Güney’deki okullara gitmesi için bir şekilde yönlendirme yaptığını ileri sürdü.

“Öte yandan eğitimimizi T.C. Milli Eğitimine paralel hale getirmek için de canla başla çalışıyorlar.  Kuran kursları teşvik ediliyor. İlahiyat Kolejleri açılıyor, müfredatların Türkiye’dekilerle uyumlaşması için çalışma yapıyorlar. Ne kadar da inkar etseler, hatta T.C. Milli Eğitim Bakanı “size uymaz” dese de 4+4+4 şeklindeki laiklik karşıtı ve şeriatın ayak sesleri olan eğitim anlayışını ülkemize getirmek için zemin hazırlıyorlar” iddialarına da yer veren Özyiğit,  Türkiye’de değiştirilen ve salonlara hapsedilen 23 Nisan kutlamalarının kısa bir süre sonra KKTC’ye de geleceğini belirterek “Herkes bunu böyle bilsin” dedi.

Milli Eğitim Bakanı başta olmak üzere Hükümetin asli görevinin, eğitimde çağdaşlığı yakalamak, laik ve demokratik eğitimi tam anlamıyla yerleştirmek, devlet okullarını da özeldekilerle yarışabilecek hale getirmek olduğunu anlatan Özyiğit, “Ancak o zaman ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın en iyi şekilde eğitilmesi sağlanabilir. Yoksa dayatmalara boyun eğerek koltuğu sağlamlaştırma uğruna “ne emrederlerse yapmalıyız” mantığıyla bir yere varmamız mümkün değildir” dedi.

Bütün bunların Kıbrıs Türk halkının ülkesinde egemen olup olmamasıyla doğru orantılı olduğunu kaydeden Özyiğit, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Egemen ülke kendi kararlarını kendisi alır ve uygular. Bizde böyle bir şey yok. O halde biz hangi hakla Federal Kıbrıs’ta Rumlar’la egemenliği paylaşmak istiyoruz. Kendimize gelelim ve öncelikle T.C.’nin bizim egemenliğimizi tanımasını isteyelim. Sonra da Rumlar’dan bunu talep edelim.
Yine de her türlü olumsuzluğa rağmen  tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, onları bugünlere hazırlayan öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederek saygılar sunarım.”

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.