1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI GİRNE’DE KUTLANDI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI GİRNE’DE KUTLANDI

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI GİRNE’DE KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Girne’de düzenlenen törenle kutlandı.

A+A-

lk tören saat 08:40’da Atatürk Anıtı’nda, anıta  gerçekleştirildi. Burada Anıta çelenkler konulmasının ardından , saygı duruşu yapıldı ve  İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Tören günün anlamını belirten şiir okunmasıyla sona erdi.

nis.jpg

Girne’deki ikinci tören, saat 09:30’da 20 Temmuz Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Burada da saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde Bayraklar göndere çekildi, Türk Çocuğu’nun andı okundu, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiir ve Atatürk’ten vecizeler okundu.

12.jpg

Stadyumdaki tören resmi geçidin ardından törene katılan okulların sunduğu gösterilerle sona erdi.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Şehit Hasan Cafer İlkokulu’ndan Müdür Hilmi Bağcıer ile okul öğrencisi Seda Sheeko gerçekleştirdi.

Törene, Girne Kaymakamı Gürkan Kara, KTBK’yı temsilen Lojistik Destek Grup Komutanı  Kıdemli Albay İsmail Güzeller, GKK’yı temsilen Sahil Güvenlik Komutanı  Deniz Yarbay Hakan Öktemay, Girne Belediye Asbaşkanı Ali Tektan, Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı, GAÜ Rektörü Prof. Yıldırım Öner, bazı milletvekilleri, siyasi parti, okul, muharip dernek, kurum kuruluşların başkan ve temsilcileriyle askeri erkan katıldı.

BAĞCIER

Şehit Hasan Cafer İlkokulu Müdürü Hilmi Bağcıer yaptığı konuşmada, bugün Türk Milleti’nin Ulusal egemenliği elde edişinin 93’üncü yıldönümü kutladığını belirterek, bugünün saltanat yönetiminin terk edilerek halkın kendi temsilcisini seçerek devleti yönetmeye başladığı günün adı olduğu kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünü yarınların güvencesi olan Türk çocuklarına armağan ettiğini de ifade eden Müdür Bağcıer, dünyada bir ilki oluşturan bu tercihin Ata’nın gelecek nesillere verdiği önemin göstergesi olduğunu vurguladı.

nasa.jpg

Onun; “En büyük eserim”  dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatılması için çalışacaklarını ifade eden Bağcıer,  bu yöndeki kararlılığı yeni yetişen nesile kararlı ve bilinçli bir şekilde aktaracaklarını söyledi.

SHEEKO

Şehit Hasan Cafer İlkokulu öğrencisi Seda Sheeko ise Ulu Önder Atatürk’e seslenmekten duyduğu onuru ifade ederek, Türk çocuklarının onun sayesinde bugün özgürce gezip oynayabildiğini vurguladı.

“Sen rahat uyu Atatürk’üm Cumhuriyeti sen kurdun, bizler yaşatacağız” diyen Sheeko, kendilerine sağlanan özgürlüğe tüm Türk çocukları adına teşekkür etti.

Kaynak:TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.