1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJLARI…
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJLARI…

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJLARI…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bazı sivil toplum örgütleri mesaj yayımladı.

A+A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bazı sivil toplum örgütleri mesaj yayımladı.

BÜYÜKYILMAZ: “23 NİSAN 1920 ULUSAL TARİHTE BÜYÜK BİR DÖNÜM NOKTASI”

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği günün yıldönümü ve Büyük Önder Atatürk’ün çocuklara ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiği dünyadaki tek çocuk bayramı olduğunu söyledi.

23 Nisan 1920’nin ulusal tarihte büyük bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Büyükyılmaz,  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasının, Türk ulusunun kendi bağımsızlığını eline aldığı gün olduğunu söyledi.

Büyükyılmaz, “geleceğimizin teminatı olan tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım” dedi.

YATMAN: “ATATÜRK  ÇOCUKLARA VERDİĞİ ÖNEMİ BELİRTTİ”

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Ahmet Yatman da, 23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Türk Milleti’nin kendi kendini yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gün olduğunu söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile padişahlık idaresinin sona erdiğine dikkat çeken Yatman,  büyük önder Atatürk’ün belirttiği gibi hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin eline geçtiğini belirtti. Yatman şöyle devam etti:

“Atatürk, bu günün küçükleri, yarının büyükleri diyerek çocuklara verdiği önemi belirtmiş ve bu günü onlara bayram olarak armağan etmiştir.

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği olarak ulusal egemenliğimizin sonsuza dek sürmesi dileği ile Türk Milleti’nin ve çocukların Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.”

DEDEOĞLU: “23 NİSAN EGEMEN VE HÜR BİR ŞEKİLDE KUTLANIYOR”

TBK Gaziler Derneği Genel Başkanı Kadir Dedeoğlu, Kıbrıs Türk halkının, Atatürk ilke ve inkılaplarına her zaman bağlı olarak, 23 Nisan’ı egemen ve hür bir şekilde kutladığını söyledi.

Egemen olmayan milletlerin özgür olamayacaklarını söyleyen Dedeoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1920 yılında TBMM açılış töreninde yaptığı konuşmada egemenliği ön plana çıkarması çok anlamlıdır. Yarınımızın güvencesi olan çocuklara, bu önemli günü bayram olarak hediye etmesi, dünyada eşine rastlanmayan büyük bir düşüncenin eseridir” dedi.

Dedeoğlu, eşitlik, egemenlik ve Türkiye’ye bağlılıklarını vurgulayarak, tüm çocukların 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

DİREKTÖR: “ATATÜRK’ÜN BIRAKTIĞI DEĞERİ KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı değeri bugüne kadar koruduklarını, bundan sonra da korumaya devam edeceklerini söyledi.

Direktör, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan’ın öneminin dünyada her geçen gün arttığına dikkat çekerek, 23 Nisan’ı çocuklara armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz şükran ve teşekkürlerini sundu.

Direktör, tüm çocukların, bayramını kutladı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.