1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TÖREN VE ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TÖREN VE ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TÖREN VE ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

15. ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ DE DÜZENLENECEK

A+A-

AZERBAYCAN, GÜRCİSTAN, HİNDİSTAN, LONDRA TÜRK DİLİ VE KÜLTÜRÜ OKULLARI, MACARİSTAN, MALEZYA, MAKEDONYA, NİJERYA, SIRBİSTAN VE TÜRKİYE’DEN ÖĞRENCİLER FESTİVAL İÇİN KKTC’YE GELECEK

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıldönümü anısına Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’yle birlikte KKTC’de de tören ve etkinliklerle kutlanacak.

Bayram nedeniyle Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı, “15. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” düzenleyecek.

Festivale KKTC’yle birlikte 10 ülkeden çocuklar katılacak. Konuk öğrenciler, çeşitli ilkokul öğrencilerinin evlerinde misafir edilecek.

Festivale Azerbaycan, Gürcistan, Hindistan, Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları, Macaristan, Malezya, Makedonya, Nijerya, Sırbistan’dan birer, Türkiye’den ise 2 okuldan öğrenciler katılacak.

Etkinlikler çerçevesinde KKTC okullarından belirlenen öğrenciler, 22 Nisan Pazartesi günü tüm ilçelerde devlet ve hükümet yetkililerini ziyaret edecek.

Ekipler, saat 11.45’de Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, saat 12.30’da TC Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, 14.30’da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 15.00’te Meclis Başkanı Hasan Bozer, 15.30’da Başbakan İrsen Küçük’ü ziyaret edecek.

15. ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ

15. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, yarın, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ın  basın toplantısıyla başlatılacak.
Konuk ekiler saat 21.00’de Girne Öğretmen Evi’nde teknik toplantı yapacak.

19 Nisan Cuma günü öğrenciler Güzelyurt Korteji için toplanacak saat 10.00’da Güzelyurt Sahne gösterileri yapılacak. Saat 14.30’da Mağusa korteji ve sahne gösterileri olacak. Saat 20.00’de Girne Öğretmen evinde tanışma yemeği düzenlenecek.

20 Nisan Cumartesi günü ekipler saat 16.00’da Girne Kortejine başlayacak. Ekipler Atatürk büstü önünde 5’er dakikalık gösteriler yapılacak. Girne Kalesi’nde saat 19.00’da ise festivale katılan ülkelerin gecesi yer alacak

21 Nisan Pazar günü ise Jasmin Court Otel’in bahçesinde, 11.00-15.00 saatleri arasında 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliği yapılacak.

22 Nisan Pazartesi günü ise, ekiplerin resmi ziyaretlerinin ardından saat 15.00’de GALA programının genel provası olacak.

Tüm ilkokullarda 22 veya 23 Nisan günü çocuk baloları ve isteğe bağlı olarak veliye yönelik gösteriler yapılacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ın radyodan yapacağı konuşmayla başlayacak.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanacağı 23 Nisan Salı günü öğrenciler okullarda toplanarak tören alanlarına gidecek. Saat 20.00’de ise Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda gala programı yer alacak.

24 Nisan Çarşamba akşamı konuk grup liderlerine veda yemeği verilecek ve anı plaketi takdim edilecek.

Festivale katılan konuk ekipler, 25 Nisan Çarşamba günü ayrılacak.

İLÇELERDEKİ TÖRENLER

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm ilçelerde de törenlerle kutlanacak.

Gazimağusa’da Zafer Anıtı’ndaki tören saat 09.00’da çelenklerin konulmasıyla başlayacak ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla bayrakların göndere çekilmesiyle tamamlanacak. Ardından saat 09.30’da Dr. Fazıl Küçük Stadyumu’ndaki tören başlayacak. Öğrencilerin şiirler okuyacağı, dans gösterileri sunacağı törende, konuşmalar da yapılacak.

Girne’deki ilk tören 08.40 Atatürk Anıtı’nda yer alacak ve çelenkler konulacak. 20 Temmuz Stadyumu’nda gösterilerin sunulacağı, şiirlerin okunacağı ve konuşmaların yapılacağı tören ise 09.30’da başlayacak.
Güzelyurt’taki tören, Atatürk Anıtı’nda saat 08.30’da çelenk koymayla başlayacak. Bunu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla bayrakların göndere çekilmesi izleyecek. Güzelyurt Zafer Stadyumu’nun bakım ve onarımda olması sebebiyle okullar kutlamalarını uygun gördükleri yerlerde gerçekleştirecek.

İskele’deki tören, Atatürk Anıtı önünde saat 09.00’da başlayacak. Çelenklerin konulmasından sonra saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı’yla bayraklar göndere çekilecek. Gösterilerin sunulacağı İskele Cumhuriyet Stadyumu’ndaki tören de saat 10.00’da başlayacak.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.