1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 23 NİSAN'A SAYILI GÜNLER KALA
23 NİSAN'A SAYILI GÜNLER KALA

23 NİSAN'A SAYILI GÜNLER KALA

Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, KKTC'de;

A+A-

16. ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ DE DÜZENLENECEK

TÜRKİYE, AZERBAYCAN, ROMANYA, RUSYA (BAŞ KORDİSTAN), ALMANYA, MAKEDONYA, ENDONEZYA,  LONDRA TÜRK DİLİ VE KÜLTÜRÜ OKULLARI, GÜRCİSTAN, KAZAKİSTAN, BULGARİSTAN, SIRBİSTAN OKULLARINDAN ÖĞRENCİLER KKTC’YE GELECEK

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıldönümü anısına Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’yle birlikte KKTC’de de tören ve etkinliklerle kutlanacak.

Bayram nedeniyle Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı, “16. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” düzenleyecek.

Festivale, KKTC’yle birlikte, 13 ülkeden çocuklar katılacak. Konuk öğrenciler, çeşitli ilkokul öğrencilerinin evlerinde misafir edilecek.

Festivale Türkiye, Azerbaycan, Romanya, Rusya (Baş Kordistan), Almanya, Makedonya, Endonezya,  Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları, Gürcistan, Kazakistan, Bulgaristan, Sırbistan okullarından öğrenciler katılacak.

Etkinlikler çerçevesinde, 22 Nisan Salı günü KKTC okullarından öğrenciler, devlet ve hükümet yetkililerine ziyaretler gerçekleştirerek, temsili olarak makamlara oturacak. Ayrıca konuk heyetlerden ve festival ekiplerinden belirlenen öğrenciler de devlet ve hükümet yetkililerine ziyaretler gerçekleştirecek. Ekipler ayrıca tüm ilçelerde yerel yönetimleri ve askeri temsilcileri de ziyaret edecek.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber Siber, 22 Nisan Salı günü saat 13.00’te konuk heyetlere yemek verecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, 23 Nisan İlkokulu ve Çatalköy ilkokulundan 13 öğrenci, 15-25 Nisan tarihleri arasında Gaziantep’te yapılacak “TRT 36. Uluslararası Çocuk Şenliği’ne” katılacak.

16. ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ

16. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, 18 Nisan Cuma günü, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun Merit Otel’de saat 11.00’de gerçekleştireceği basın toplantısıyla başlayacak.

Konuk ekipler aynı gün saat 19.00’da Girne Öğretmen Evi’nde teknik toplantı yapacak.

19 Nisan Cumartesi günü öğrenciler saat 10.00’da Lefkoşa Korteji için Kuğulu Park’ta toplanacak ve yürüyüşün ardından Saray Önü’nde sahne gösterisi yapacak. Saat 16.00’da Girne Korteji ve sahne gösterileri olacak.

Aynı gün, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu; konuk liderler, ev sahibi okul müdürleri, sorumlu öğretmenler ve rehberlere için saat 20.30’da Girne Dome Otel’de resepsiyon verecek.

Ekipler, 21 Nisan Pazartesi günü 09.00’da Gala programı genel provası yapacak, aynı gün saat 17.30’da ise, Gönyeli Yalçın Park’ta gösteri sunacak.

22 Nisan Salı günü saat 18.00’de de Lefkoşa Elysium Park’ta eğlence düzenlenecek.

23 Nisan’da saat 17.00’de, konuk ekipler ve yerli ekipler Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda gala etkinliği yapacak.

BAYRAM, ARABACIOĞLU’NUN RADYODAN YAPACAĞI KONUŞMAYLA BAŞLAYACAK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun saat 08.00’de radyodan yapacağı konuşmayla başlayacak.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanacağı 23 Nisan Çarşamba günü öğrenciler okullarda toplanarak, tören alanlarına gidecek. Saat 17.00’de ise Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda gala programı yer alacak.

24 Nisan Perşembe akşamı konuk grup liderlerine veda yemeği verilecek ve anı plaketi takdim edilecek.

Festivale katılan konuk ekipler, 25 Nisan Cuma günü adadan ayrılacak.

İLÇELERDEKİ TÖRENLER

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm ilçelerde de törenlerle kutlanacak.

Lefkoşa’daki ilk tören 08.45’te Atatürk Anıtı’nda yapılacak. Anıta çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle son bulacak bu törenin ardından, saat 09.30’da Lefkoşa Atatürk Stadyumu’ndaki tören başlayacak. Öğrencilerin dans gösterilerini sunup, konuşmaların yapılacağı törende, şiirler de okunacak.

Gazimağusa’da Zafer Anıtı’ndaki tören saat 09.00’da çelenklerin konulmasıyla başlayacak; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla bayrakların göndere çekilmesiyle tamamlanacak. Ardından saat 09.30’da Dr. Fazıl Küçük Stadyumu’ndaki tören başlayacak. Öğrencilerin şiirler okuyacağı, dans gösterileri sunacağı törende, konuşmalar da yapılacak.

Girne’deki ilk tören saat 08.40’ta Atatürk Anıtı’nda yer alacak ve anıta çelenkler konulacak. 20 Temmuz Stadyumu’nda gösterilerin sunulacağı, şiirlerin okunacağı ve konuşmaların yapılacağı tören ise, 09.30’da başlayacak.

Güzelyurt’taki tören, Atatürk Anıtı’nda saat 08.30’da anıta çelenk konulmasıyla başlayacak. Bunu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla bayrakların göndere çekilmesi izleyecek. Ardından Güzelyurt Zafer Stadyumu’nda gerçekleştirilecek tören saat 09.30’da başlayacak. Konuşmaların yapılıp, şiirlerin okunacağı törende, müzikli dans gösterileri sunulacak.

İskele’deki tören, Atatürk Anıtı önünde saat 09.00’da başlayacak. Çelenklerin konulmasından sonra saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı’yla bayraklar göndere çekilecek. Gösterilerin sunulacağı İskele Cumhuriyet Stadyumu’ndaki tören de saat 10.00’da başlayacak.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.