1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 23 YIL SONRA EVİNE DÖNDÜ
23 YIL SONRA EVİNE DÖNDÜ

23 YIL SONRA EVİNE DÖNDÜ

23 yıl önce dünyayı gezmek üzere çıkan seyyahın macerası...

A+A-

Kanada’nın başkenti Ottawa’daki evinden 23 yıl önce dünyayı gezmek üzere çıkan seyyahın macerası, başladığı noktada sona erdi.

Mike Spencer Bown isimli maceracı seyyah, 21 yaşındayken başlayan gezme merakıyla 23 senede 195 ülkeye gitti. Irak’tan Afganistan’a, Papua Yeni Gine’den Kongo’ya kadar birçok ülkede yaşamadığı macera kalmayan Mike Spencer Bown, hikayesini ve görsel materyallerinin yayın hakkını da www.swns.com adlı siteye sattı.

Somali'nin başkenti Mogadişu’da bulunduğu dönemde iç savaştaki tarafların arasına da giren Bown’un, burada üzerinde Türk bayrağı ve Türkiye yazan tişört olduğu halde, roketatar ve uçaksavar silahlarıyla çektirdiği fotoğraflar dikkati çekti. Bown’un fotoğraflarının bir kısmı da İngiliz Daily Mail gazetesinin internet sitesinde yayımlandı.

Macerasına başladığı aynı sırt çantası ile Ottawa’ya dönen Kanadalı seyyah, katıldığı bir radyo programında, gittiği ülkelerde defalarca gözaltına alındığını, hastalıklarla boğuştuğunu ve geceliği 3 sentlik otellerde kaldığını belirtti.

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.