1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 239 KİŞİ İLE ORTADAN KAYBOLAN MALEZYA UÇAĞI
239 KİŞİ İLE ORTADAN KAYBOLAN MALEZYA UÇAĞI

239 KİŞİ İLE ORTADAN KAYBOLAN MALEZYA UÇAĞI

Son gelişmeler

A+A-

Kuala Lumpur Pekin seferini yaparken 227 yolcusu ve 12 mürettebatı ile 8 Mart'ta ortadan kaybolan Malezya Havayollarına ait kayıp uçağı arama alanlarına Batı Avustralya bölgesi de eklendi.

Yeni arama alanı olarak belirlenen Batı Avustralya'nın başkenti Parth'in 3 bin kilometre Güney Batısındaki okyanusta yapılacak arama çalışmalarına Avustralya'nın liderlik yapacağı, çalışmalara Amerika ve Yeni Zelanda'nın katılacağı açıklandı. Avustralya Deniz Güvenliği Kurumundan yapılan açıklamada okyanustaki arama alanının yaklaşık 600 bin metrekarelik bölgede yapılacağı belirtildi.

"ARAMA ZOR OLACAK"

Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu Genel Müdürü John Youngarama, Avustralya, ABD ve Yeni Zelanda gemilerinin ve uçaklarının katılacağı arama çalışmalarının zor geçeceğini belirterek, "Arama alanının genişliği büyük bir sorun teşkil ediyor, bu zor bir arama olacak'' dedi.

Avustralya Başbakanı Toy Abbott, yaptığı açıklamada Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin kayıp uçağı bulmak için elinden geleni yapacağını belirtti. Abbott, "Bu trajik gizemi çözmemiz gerekiyor, talihsiz uçakta aileleri bulunan insanlara borçluyuz" ifadelerini kullandı.

Tüm armalara rağmen 239 kişi ile ortadan kaybolan Malezya uçağının henüz izine rastlanamadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.