1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. 24. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ GAZİMAĞUSA’DA
24. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ GAZİMAĞUSA’DA

24. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ GAZİMAĞUSA’DA

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği ve daha önce Lefkoşa’da yer alan 24. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi,

A+A-

 

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği ve daha önce Lefkoşa’da yer alan 24. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi, Perşembe günü Gazimağusa’da da açılıyor.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Perşembe günü saat 19.00’da açılışı yapılacak sergi, Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alacak ve 21 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.

Serginin açılışını Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yapacak.

“Fotoğraf sanatını geliştirme ve yaygınlaştırma” amacıyla gerçekleştirilen sergide, 36 sanatçının 68 eseri yer alıyor.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Kültür Dairesi’nin gerçekleştirdiği etkinlikleri Başkent Lefkoşa’nın dışındaki Gazimağusa, İskele, Girne ve Güzelyurt’a da taşımayı hedeflediklerini belirterek, serginin ilk kez Lefkoşa dışına taşındığını ve başlattıkları bu uygulamanın Girne ile devam edeceğini ifade etti.  

Seçici kurulu Doç. Seçkin Tercan, Araştırma Görevlisi Ebru Ceren Uzun Uysal ve Fotoğraf Sanatçısı Akın Acar’dan oluşturulan yarışmada, siyah/beyaz (serbest) kategorisinde; Mehmet Gökyiğit “Saat Tamircisi” isimli fotoğrafıyla başarı ödülünü, Ediz Tuncel “Asrın Ocağı” isimli fotoğrafıyla mansiyon ödülünü, renkli (serbest) kategorisinde; Buket Özatay “Deve Aşkı” isimli fotoğrafıyla başarı ödülünü, Ahmet Dağbaşı  “5” isimli fotoğrafıyla mansiyon ödülünü, doğa kategorisinde ise Hasan Bağlar “Invension” isimli fotoğrafıyla başarı ödülünü ve Mustafa Evirgen  “Çiy Damlaları” isimli fotoğrafıyla mansiyon ödülünü almıştı.

İlk kez bu yıl verilen “Rauf Raif Denktaş Özel Ödülüne” Arif İşgüzar’ın “Kelebek” isimli eserinin layık görüldüğü yarışmada, Kültür Dairesi Özel Ödülü’nün de Mehmet Gökyiğit’in “The Photographer” isimli eserine verilmesi uygun bulunmuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.