1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ…
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ…

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ…

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Yöneticileri Derneği (KTOEYD), Kıbrıs İlim Ahlak ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı (KİSAV) ve Teknik Öğretmenler Derneği, öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

A+A-

KTOEYD, KISAV VE TEKNİK ÖĞRETMENLER DERNEĞİ KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Yöneticileri Derneği (KTOEYD), Kıbrıs İlim Ahlak ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı (KİSAV) ve Teknik Öğretmenler Derneği, öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

KTOEYD Başkanı Ali Yaman yazılı mesajında, öğretmenlerden çağın gerekleriyle donatılmış yeni nesiller yetiştirebilmelerini dileyerek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, ülke gençliğinin 21. Yüzyıldaki gelişmelerden geri kalmaması adına öğretmenlerin zor görevler üstlendiğini belirtti.

Yaman, teknolojik gelişimle birlikte öğretmenlerin görev ve sorumluluklarının daha da arttığını belirterek, şöyle devam etti:

“Öğretmenin üstlendiği görev sadece tahta başında, sınıfın dört duvarıyla sınırlı değil ancak engin hayal gücüyle sınırlıdır. Öğretmenlik sıfatına sonuna kadar sahip çıkan öğretmenlerimiz öğrencisine hak ettiği çağdaş eğitimi sunabilme adına yapamayacağı fedakârlık, aşamayacağı engel yoktur. Eğitimimizin itici gücü olan öğretmen ve yöneticilerimiz dün olduğu gibi bugün de görevlerini tüm olumsuzluklara karşın en iyi şekilde yapabilmenin gayreti içerisindedir.”

Kutsal öğretmenlik mesleğinin ölümsüz olduğuna vurgu yapan Yaman, ülke eğitiminde yaşanan sıkıntıları günü birlik kararlarla değil tüm paydaşların etkin katılımlarıyla çağdaş ve yaratıcı çözümlerle aşılabileceğine vurgu yaptı.

Yaman, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün birer yansıması olan tüm öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutlayarak, çağın gerekleriyle donatılmış yeni nesiller yetiştirebilmelerini diledi.

KISAV Mütevelli Heyeti Başkanı Hikmet Kaynarca da, “eğitim, bilgi, öğrenme ve öğretmen” kavramlarının, varlık aleminin varoluşu ile eş bir süreç izleyen kutsal kavramlar olduğuna vurgu yaparak, toplumların bilgi ile yükseldiğine ve bilginin en değerli hazine olduğuna dikkat çekti.

Öğretmenlerin de, bu kutsal kavramların merkezinde olduğunu, öğreten ve bilgi ile aydınlattığını işaret eden Kaynarca, şunları kaydeti:

“Öğretmenlerimiz fert fert işledikleri insanı topluma, toplumu bütün dünyaya taşıyan, insanı toplumu ve dünyayı değiştirme gücüne sahip bilge kişilerdir. Yarınlarımız olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, fedakârlıkla, bilgiyle, eğitimle, öğretimle kuşatan öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği haz ve mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, anlamlı ve asil bir görev yerine getirmektedirler.

Fert ve toplum olarak en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı ve gençlerimizi, duyduğumuz sonsuz güven ile kendilerine emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, bu güvenin sorumluluğunu hayatları boyunca taşımaktadırlar.”

Kaynarca, eğitim, kültür ve sosyal yardım alanlarında faaliyet göstermeyi ve ahlaklı bireyler yetiştirilmesi için her türlü maddi ve manevi çabayı göstererek topluma hizmet etmeyi amaç edinen ve bu amaçlar doğrultusunda faaliyet gösteren bir vakıf olarak geleceğinden kaygı duymayan ve manevi değerlerle yükselen erdemli bir toplum inşa etme sorumluluğunu üzerinde taşıdığına inandıkları bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Teknik Öğretmenler Derneği Başkanı Ahmet Arslan da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyeti kurduktan sonra birçok alanda devrimler ve yenilikler yaptığına işaret ederek, özellikle harf devriminden sonra ülkede çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına en büyük sorumluluğun öğretmenlere yüklendiğine dikkat çekti.

Atatürk’ün, “Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir” ifadesiyle, öğretmenlik mesleğinin toplumdaki önemine dikkati çekerek, öğretmenlerin toplumu çağdaş, kaliteli ve yüksek yaşam standartlarına taşınmasındaki önderlik etme rollerinin olduğuna vurgu yapan Arslan, Atatürk’ün Okuma-Yazma seferberliğini başlattığı ve mekteplerin açılış günü olan 24 Kasım 1928 tarihinin aynı zamanda TBMM tarafından Ata’ya ”Başöğretmen” unvanının verildiği gün olduğunu anımsattı.

Türkiye ilk defa doğumunun 100. yılı olan 1981 yılında 24 Kasım ayında kutlanmaya başlanan bu anlamlı günün 32’ncisini kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Arslan, dernek olarak bu günü her yıl olduğu gibi bu yıl da üyeleriyle birlikte kutlayacaklarını kaydetti.

Arslan, ülkenin geleceği olan çocukları yarınlara hazırlayan öğretmenlerin bu en anlamlı günleri olan “Öğretmenler Gününü” kutladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.