1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 24 KASIMI DEĞİL, 5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ...
24 KASIMI DEĞİL, 5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ...

24 KASIMI DEĞİL, 5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ...

Öğretmenler Günü olarak 24 Kasım’ı değil, 36 milyon üyesi olan...

A+A-

 

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Öğretmenler Günü olarak 24 Kasım’ı değil, 36 milyon üyesi olan Eğitim Enternasyonali ile birlikte 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutlama kararlılığında olduklarını açıkladı.

Elcil yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin de bu doğrultuda hareket etmesini beklediklerini belirterek, yemekli eğlence için okul saatlerinin seçilmesini ve okulları tatil edilmesini “şiddetle protesto ettiğini” belirtti.

Elcil açıklamasında, şunları kaydetti:

“Sendikamız, 36 milyon üyesi olan Eğitim Enternasyonali ile birlikte 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutlama kararlılığındadır. Ülkemizde Kıbrıs Türkü’nü dünyaya açma iddiasında olan hükümetin de bu anlayış doğrultusunda hareket etmesini beklemekteyiz. Bunun yerine 12 Eylül Cuntası’nın dayatmalarını hâLâ kutlama olarak algılayan hükümet mantığını ve özellikle bu günle ilgili talebimiz olmamasına rağmen hükümet edenlerin yemekli eğlence için okul saatlerini seçmesini ve okulları tatil etmesini şiddetle protesto ederiz.”

Türkiye’de 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra öğretmenlerin örgütü olan TÖB-DER’in kapatıldığını, mallarına el konulduğunu, yöneticilerinin hapse atıldığını, üyelerinin de sürgüne gönderildiğini belirten Elcil, “O günkü siyasi rejim öğretmenlerin tepkisini hafifletmek amacıyla 1982 yılında 24 Kasım’ı Öğretmenler Günü olarak ilan etmiştir” ifadesine yer verdi.

KTÖS’ün, 24 Kasım’ı, eğitim ve yaşanan olumsuzlukların, öğretmenlerin sorunları ve yaşadığı haksızlıkların tartışılacağı bir gün olarak değerlendirdiğini belirten Elcil, öğretmenlere övgüler içeren sözler söylemenin, demeç ve protokol törenleriyle günü geçiştirmenin sendikanın anlayışına aykırı olduğunu kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.