1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 24 SAAT GEÇMEDEN YİNE TUTUKLANDI
24 SAAT GEÇMEDEN YİNE TUTUKLANDI

24 SAAT GEÇMEDEN YİNE TUTUKLANDI

24 saat geçmeden yine tutuklandı

A+A-

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen duruşmada Başsavcılık adına Mustafa Atakara, polis memuru Ahmet Ağa’yı tanık olarak dinletti.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Boğaz Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Ahmet Ağa, zanlı Cengiz Deniz’in 21 Nisan tarihinde Boğaz köyde meydana gelen “Tehlikeli sürüş”, “Zorla adam kaçırma”, “Ciddi darp”, “Uygunsuz tavır ve hareket” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Ağa, zanlının söz konusu tarihte saat 23.30 raddelerinde Boğazköy’den Gönyeliye doğru Vatan Caddesi üzerinde seyreden Cemal Ressan’ın aracını kendi aracıyla durdurarak ciddi şekilde darp ettiğini söyledi.  Zanlının daha sonra müştekiyi kendi aracına alıp olay yerinden uzaklaştığını belirten Ağa, zanlının daha sonra şikayet üzerine zanlının derdest emri gereği tutuklandığını kaydetti. Ahmet Ağa, zanlının tutuklandıktan sonra polis karakolunda zımba aletini yüzüne vurarak kendi kendini darp ettiğini, uygunsuz tavır ve harekette bulunarak tehditler savurduğunu belirtti.

Olayda darp edilen Cemal Ressan’ın hastaneden darp raporu aldığına ve 4 kişiden de ifade alındığına değinen Ağa, zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını söyledi. Zanlının serbest kalması halinde yeniden suç işleme ihtimalinin çok yüksek olduğuna değinen Ahmet Ağa, zanlının yargılanıncaya kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Mahkemede kendini savunan zanlı Cengiz Deniz, “Benim alacağım vardı. Ben 300 -500 TL için bunu yapmam. Gittim ailesiyle kahve içtim bana 300 TL verdiler. 300 TL için ben bu suçu işleyecek biri değilim” dedi.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının beyanlarını dikkate alan Kıdemli Yargıç Ulutekin, zanlının sürekli suç işlemesinin önüne geçmek maksadıyla 1 ayı geçmeyecek bir süre ile yargılanıncaya kadar davları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini emretti.

Kıbrıs Postası

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.