1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 25 DARBE VAR
25 DARBE VAR

25 DARBE VAR

25 darbe var

A+A-

Oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’u kız meselesinden dolayı öldüren Tevfik Utku Polat’ın, cinayette kullanılan 31 santimlik bıçağı aynı gün marketten satın aldığı ortaya çıktı

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan bir öğrenci yurdunda, aynı odada kaldığı Tevfik Uzunoluk’u vücudunun muhtelif yerlerine 25 bıçak darbesi vurarak ve boğazını keserek öldüren zanlı Tevfik Utku Polat, dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Banu Soyer’in karşısına çıkarıldı.
Zanlı aleyhinde 3 gün tutukluluk emri temin edilirken, tüyler ürpertici cinayetin detayları da ortaya çıkmaya başladı.

Önce sevgilisine anlattı
İddialara göre göre zanlı cinayette kullandığı ağız uzunluğu 18 cm ve toplam uzunluğu 31 cm olan bıçağı aynı gün bir marketten satın aldı.
Zanlı Tevfik Utku Polat, münakaşa ettiği oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’u vücudunun çeşitli yerlerinden 25 bıçak darbesi ile yaraladı, Uzunoluk’un ölmediğini gören zanlı, bu kez de boğazını keserek maktulü öldürdü.
Saat 22.00 ile 22.30 saatlerinde işlendiği tahmin edilen cinayetin ardından odada elini yüzünü yıkayan ve kıyafetlerini değiştiren zanlı Tevfik Utku Polat önce sevgilisinin yanına giderek işlediği korkunç cinayeti anlattı, ardından kiraladığı taksi ile Gazimağusa Polis Müdürlüğüne giden Polat, işlediği cinayeti itiraf etti.

3 yıldır şizofreni hastası
Aslen Türkiye’nin Artvin ilinden olan ve öldürdüğü oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk gibi ülkemize bu yıl gelerek DAÜ İç Mimarlık bölümünde öğrenim görmeye başlayan Tevfik Utku Polat’ın 3 yıldır şizofreni hastası olduğu ve tedavi amaçlı ilaç kullandığı belirtildi.

Uzunoluk’a otopsi yapıldı
Maktul Tevfik Uzunoluk’a dün Gazimağua Devlet Hastanesi’nde ölüm nedenini belirlemek için otopsi yapıldı. Yapılan otopsi sonucunda talihsiz gencin “kesici ve delici alet yaralanması sonucu büyük damar kesilmesi”, “solunun bütünlüğünün bozulması”, “iç organ yaralanması” ve “iç ve diş kanama” nedenleri sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

Bir yıl önce de babasını kaybetti
Talihsiz gencin KKTC’de bulunan bir tanıdığı, okul yönetiminin Uzunoluk’un Nazilli’de bulunan ailesine oğullarının hasta olduğunu bildirdiğini, kendilerinin de okula geldiğinde kötü haberi duyduklarını söyledi.
Aile yakını, talihsiz gencin babasının ise bir yıl önce kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini söyleyerek, “Onun acısı atlatılmadan üstüne bu da eklendi” şeklinde konuştu. Ayrıca Uzunoluk’u 2 ay önce yurda yerleştirdiğini anlatan aile yakını, “Ben, Tevfik ve cinayeti işleyen çocuk oturup çay içmiş ve sohbet etmiştik” şeklinde konuştu.

Polise gidip soğuk kanlılıkla her şeyi anlattı
Zanlı Tevfik Utku Polat dün sabah saatlerinde Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Halil Seven, zanlının 23 Kasım 2015 tarihinde saat 00.10’da Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne gelerek Merkez Karakolunda bulunan polislere oda arkadaşını öldürdüğünü söylediğini anlattı. Seven, zanlıdan aldığı oda anahtarı ile beraber olayın gerçekleştiği yurda gittiklerini ve oda kapısını açtıkları zaman maktul Tevfik Uzunoluk’un sırt üstü yatakta yatılı vaziyette olduğunu ve üzerinin mont ve kıyafetler ile örtülü olduğunu anlattı.
 Seven, olay yerinde cinayette kullanılan 18 cm ağız uzunluğunda ve 31 cm uzunluğunda olan bıçağın emare olarak alındığını aktardı.

Hiçbir şey söylemedi
İşlenen suçun oldukça ciddi bir suç olduğunu belirten ve incelenecek olan kamera kayıtları ile emarelerin olduğunu ifade eden Seven, yeni başlayan tahkikatın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme öncesi ve sonrası soğukkanlılığını koruduğu gözlenen zanlı Tevfik Utku Polat, Yargıç Banu Soyer’in söz hakkı vermesine rağmen konuşmadı.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Banu Soyer, meselenin ciddiyetine vurgu yaparak zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

DAÜ Rektörlüğü açıklama yaptı
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğünden yapılan açıklamada, önceki gün akşam yaşanan “üzücü olayla” ilgili elde edilen ilk bilgilere göre, meydana gelen menfur olayın aynı odayı paylaşan iki öğrenci arasında büyük bir sessizlik içerisinde yaşandığını ve güvenlik zafiyeti bulunmadığı savunuldu.
Ölen öğrenciye Allah’tan rahmet, yaslı ailesine başsağlığı dilendi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.