1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 25 GÜNDE 8 İŞYERİ KAPATILDI!
25 GÜNDE 8 İŞYERİ KAPATILDI!

25 GÜNDE 8 İŞYERİ KAPATILDI!

Rakam komik! Halk ucuza yönelmesin... Halk ucuza yönelmesin

A+A-

 

Restorancılar Birliği (Res-Bir) Başkanı Süleyman Gürcafer, KKTC’de yaklaşık bin 200 restoran ve bar bulunduğunu ancak bunların 600’ünün üyeleri olduğunu söyledi.

KKTC’de 300 restoranının kaçak olarak çalıştığını belirten Gürcafer, bunun yanında kayıtlı olup da  aidatlarını ödeyemeyerek kaçak durumuna düşen  200’e yakın restoran bulunduğunu söyledi.

Gürcafer, belediyelerin restoran  izin verirken Res-Bir’e hiç danışmadığını ileri sürerek,  “28 belediyenin hiç biri bizden görüş almıyor. Bu yüzden büyük sıkıntılar çekiyoruz” dedi.

Beldiyelerin önüne gelene restoran açması için izin verdiğini savunan Gürcafer, ülkede Res-Bir’e kayıtlı olmadan 300’e yakın restoranın bulunduğunu, yasaya göre Res-Bir’e kayıtlı olmadan restoranların çalışma izni verilemeyeceğini vurguladı.  

Gürcafer, kayıt altında olmayan restoranlarda kaçak yüzlerce işçinin çalıştırıldığını tahmin ettiklerini ifade ederek, “Bu denetimsizlik halkın sağlığıyla oynamaktır” dedi.

25 günde 8 işyeri kapatıldı

Gürcafer, 2015 yılının ilk 25 gününde 8 iş yerinin sağlıksız koşullarda veya eksik belgesi olduğu için kapatıldığını söyledi. Restoran sahiplerinin halk sağlığına daha çok önem göstermesi gerektiğini anımsatan Gürcafer, “Halk temizlik, güven, hizmet istiyor. Restorancılık temizlik ve lezzet demektir” dedi.

Rakam komik

Öte yandan, belediyelerin yasadaki yetersizlik nedeniyle çaydırıcı cezalar  uygulayamadığını anlatan Gürcafer, yasaya göre sağlıksız koşulları veya eksik bir evrağı olan restoranlara  50 ile  8 TL arası ceza uygulandığını, bu cezanın caydırıcılığı olmadığının altını çizdi.

Halk ucuza yönelmesin

Belediyelerin gerçekleştirdiği denetimler sırasında, bazı restoranlar da sağlık koşullarına uyulmadığı için uyarıldığını veya kapatıldığını belirten Gürcafer, vatandaşı da ucuz yemeğe yönelmemesi konusunda uyardı.

Gürcafer, “Özellikle içinde tavuk olan sandviçler iki üç saat sonra tamamen sağlıksız hale geliyor. Bu ürünlerin buzdolabında saklanması gerekirken, tezgah üzerinde satılıyor. Bu halkın sağlığıyla oynamaktır” şeklinde konuştu.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.