1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 250 GRAM EROİNLE İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR
250 GRAM EROİNLE İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

250 GRAM EROİNLE İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Narkotik polisinin Lefkoşa’da, ele geçirdiği 250 gram eroinle ilgili soruşturma sürüyor.

A+A-

Lefkoşa’da Selimiye Camisi yakınlarındaki otoparkta Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin 26 Haziran akşamı düzenlediği operasyonda ele geçirilen 250 gram eroinle ilgili olarak tutuklanan dört Pakistan vatandaşının, gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiği belirtildi.

“Kanunsuz Uyuşturucu madde (eroin) ithal ve tasarrufu” suçlamasıyla tutuklu bulunan İmran Ashreaf, Majit Ali Abbasi, Ramazan Rasool ve İlyas Afridi, tahkikat amaçlı olarak 4 gün daha tutuklu kalacak.

Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada, Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis çavuşu Ali Gürkut’u tanık olarak mahkemeye dinletti.

Polis Çavuşu Gürkut, 26 Haziran 2013 tarihinde saat 23.45 sularında Selimiye Camii yakınındaki otoparkta dört zanlının şüpheli olarak görüldüklerini anlattı.

Gürkut, yapılan operasyonda zanlıların tasarrufunda 250 gram eroin olduğuna inanılan uyuşturucu madde bulunarak emre alındığını ve kaçmaya çalışan bazı zanlıların da makul güç kullanarak tutuklandığını söyledi.

Ali Gürkut, alınan gönüllü ifadeler doğrultusunda, zanlılar Majit Ali Abbasi, Ramazan Rasool’un konu maddeyi Metehan sınır kapısından KKTC’ye ithal ettiklerini tespit ettiklerini ve satması için zanlı İmran Ashreaf ile zanlı İlyas Afridi’ye vereceklerini öğrendiklerini anlatarak, satılan uyuşturucudan, Ashreaf’in bin Euro, Afridi’nin ise 2 bin Euro alacağını da saptadıklarını anlattı. 

Zanlılardan Majit Ali Abbasi, Ramazan Rasool’un ülkeye birçok kez giriş çıkışları olduğuna dikkat çeken Gürkut, bu zanlıların daha önce de uyuşturucu madde getirip getirmediğinin araştırıldığını kaydetti ve 4 gün daha tutukluluk talep etti.

Zanlıların Avukatı Emre Kadri, müvekkillerinin, baskı ve şiddetle gönüllü ifade verdiğini iddia etti ve mahkemeden tam teşekkülü bir hastanede doktor kontrolünden geçmeleri talebinde bulundu.

Tahkikat memurunun şahadetini ve avukatın beyanını dikkate alan Yargıç Hale Ahmet Raşit de, meselenin ciddiyetine dikkat çekerek 4 zanlının da 4 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.