1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 26 SAAT ARAYLA GELEN ŞOK!
26 SAAT ARAYLA GELEN ŞOK!

26 SAAT ARAYLA GELEN ŞOK!

Başkent Lefkoşa'nın Küçük Kaymaklı bölgesinde

A+A-

Başkent Lefkoşa’nın Küçük Kaymaklı bölgesinde önceki gece saat 23.15 sıralarında evinin mutfak kısmı yanan Havva Devir, 26 saat sonra ikinci bir şok yaşadı.  Dün saat 01.55 sıralarında bu kez evin yatak odasından alevler yükseldi. Bölge sakinleri tarafından fark edilen yangın, Lefkoşa İtfaiye Ekipleri’nin müdahalesi sonucu söndürüldü.

Hükümet Evleri olarak bilinen bölgede Reyhan Sokak’ta Havva Devir’e ait evde ilk yangın 2 Temmuz’da saat 23.35 sıralarında evin mutfak kısmında çıktı. İkinci yangın ise yaklaşık 26 saat sonra dün saat 01.55 sıralarında evin yatak odasında pencere kısmında başladı. Birbirinden bağımsız her iki yangının kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin müdahalesiyle çıktığı düşünülüyor.

Yangın sonrasında ev kullanılamaz hale gelirken, polis her iki olayla ilgili soruşturma başlattı.
Yaşanan üzücü olay sonrası Havva Devir, 10 yaşından beri aynı ikametgahta kaldığını ve kimseyle bir husumetinin olmadığını kaydetti.

Gece saat 00.38’e kadar evde olduğunu belirten Devir, ilk günkü yangında evinin zarar görmesinden dolayı uyumak için komşusuna gittiği söyledi.  Saat 02.00 sıralarında komşusunun köpeklerinin havlama sesleri üzerine yangının fark edildiğini belirten Devir, ikametgahının yatak odasından alevlerin yükseldiğini gördüklerini kaydetti.

Ev kullanılamaz hale geldi

Yangında tüm eşyalarının zarar gördüğünü ve evinin kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Devir, maddi durumunun yeterli olmadığını ve yalnız başına kaldığını söyledi.

Devir, olayla ilgili polise gittiğini ve ifade verdiğini söyledi.

Yangın sonrasında evi kullanılamaz hale gelen ve tüm eşyaları zarar gören Devir, “Ben şimdi nerede kalacağım? Babamın dul parasıyla geçiniyorum. Hiçbir iş yapmıyorum. Ben evin tamiratını nasıl karşılayacağım?. Tek başına yaşıyorum. Devlet yetkililerinden, kaymakamlıktan ve belediye başkanından yardım bekliyorum. Gidecek yerim yok ” şeklinde konuştu.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.