1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 27. KİTAP FUARI
27. KİTAP FUARI

27. KİTAP FUARI

Fuar tarihleri;

A+A-

 

FUARIN BU YILKİ ANA TEMASI “DEĞİŞİM”; ONUR KONUĞU İSE RUM YÖNETİMİ ESKİ BAŞKANLARINDAN YORGOS VASILIOU
ONUR ÖDÜLÜNÜN KOOP-SÜT’E VERİLECEĞİ FUARDA 9 PANEL VE SÖYLEŞİ DÜZENLENECEK

MERLEN: “OKUYUCULARI MUTLU EDECEK BİR FUAR PROGRAMI HAZIRLADIK… KİTAPSEVERLER  ETKİNLİKLERİ KAÇIRMASIN… KİTAPLARA DOKUNSUN”

Işık Kitabevi’nin bu yıl 27’nci kez düzenlediği Kitap Fuarı, “Değişim” ana temasıyla 25 Ağustos-5 Eylül tarihlerinde yapılıyor.

Onur konuğunun Kıbrıs Rum Yönetimi eski Başkanlarından Yorgos Vasiliou’nun olacağı fuarda Koop Süt’e de “Onur Ödülü” takdim edilecek.

Toplam 9 panel ve söyleşinin yer alacağı Işık Kitabevi 27. Kitap Fuarı’na, Türkiye’nin tanınmış yazarlarından Sinan Akyüz de konuk olacak.

Kitap fuarında, Kıbrıslı Türk yazarların yeni çıkan kitapları da okurlarla buluşacak.

Fuar boyunca tüm kitaplar yüzde 10 indirimli satılacak. Fuar pazar günü dışında 10.00-13.00 ve 17.00-24.00 arasında; pazar günü ise 17.00-24.00 arasında açık olacak. Fuardaki tüm etkinlikler saat 20.30’da başlayacak.

MERLEN BASIN TOPLANTISIYLA FUARI TANITTI

Işık Kitabevi Sahibi Nahide Merlen, bugün fuarın yer alacağı Lefkoşa’da Gençlik Merkezi’nin faaliyet gösterdiği Kızılbaş Kilisesi’nde basın toplantısı düzenleyerek fuar programıyla ilgili bilgi verdi.

Merlen, fuarın bu yılki ana temasının “Değişim; Yeni Birey, Yeni Siyaset, Yeni Kültür, Hangi Yeni?” olarak belirlendiğini ve onur konuğunun da Rum Yönetimi eski Başkanlarından Yorgos Vasiliou olacağını söyledi.

Merlen, fuarın bu yılki onur ödülünün ise mali krizden çıkmayı başararak üretime devam eden Koop Süt’e verileceğini açıkladı.

Dolu dolu bir fuar programı hazırladıklarını anlatan Nahide Merlen, fuar nedeniyle her yıl yeni kitap yayınlarının artmasından mutluluk duyduklarını, bu yıl da birçok Kıbrıslı Türk yazarın yeni kitaplarının fuarda satışa sunulacağını söyledi.

“OKUYUCULARI MUTLU EDECEK BİR PROGRAM… KİTAPLARA DOKUNUN”

“Okuyucuları mutlu edecek bir fuar programı hazırladık” diyen Merlen, kitapseverlere etkinlikleri kaçırmamaları ve “kitaplara dokunmaları” çağrısında bulundu.

Basın toplantısında hazır bulunan Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Özgül Gürkut Mutluyakalı da, “okumanın ve okunmanın” gazetecilerin de en önemli gailelerinden biri olduğunu, çünkü gazetecilerin ürettiklerinin ancak okunursa bir anlam kazandığını belirterek, Işık Kitabevi’ni bu yıl 27.’sini düzenlediği fuarı nedeniyle kutladı.

Mutluyakalı, fuarın ana temasına uygun olarak 26 Ağustos Salı akşamı düzenleyecekleri “Medyada değişim: Yazılı basın nereye gidiyor” konulu panele, tüm gazetecileri ve ilgi duyanları beklediklerini söyledi.

IŞIK KİTABEVİ 27. KİTAP FUARI PROGRAMI

Işık Kitabevi 27. Kitap Fuarı’nın programı şöyle:

25 Ağustos Pazartesi- Açılış ve Koop-Süt’e Onur Ödülü’nün verilmesi. Dinleti: Ataman Kınış, Destine Talu.
26 Ağustos Salı- Panel: “Medyada Değişim/Yazılı Basın Nereye Gidiyor?” Konuşmacılar: Süleyman Ergüçlü (Kıbrıs Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Cenk Mutluyakalı (Yenidüzen Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Nilüfer Hamid Türksoy (DAÜ İşletme Fakültesi Siyaset Bilimleri Okutmanı). Moderatör: Yrd. Doç. Dr. İbrahim Özejder (YDÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi) (Düzenleyen: Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği)
27 Ağustos Çarşamba- Panel: “Kent: Kamusal Alan mı, Rant mı?” Konuşmacılar: Ercan Hoşkara, Layık Mesutoğlu, Can Kara, Azmi Aksoy.
28 Ağustos Perşembe- Panel: “Kriz Sonrası Uygulanan Kemer Sıkma Politikaları (Küreselleşme ve Neoliberalizm)” Moderatör: Fatma Lisaniler. Konuşmacılar: Umut Bozkurt, Nicos Trimikliniotis.
29 Ağustos Cuma- Panel: “Doğu Akdeniz Enerji, Kıbrıs ve Ortadoğu”. Moderatör:  İlksoy Aslım, konuşmacılar: Hayriye Kahveci, Nur Köprülü, İsmail Kemal.    
30 Ağustos Cumartesi- Sinan Akyüz- imza, saat 10.00-12.30 arası; söyleşi saat 20.30’da.
31 Ağustos Pazar- Panel: “Eski Hikaye Yeni Öykü” Moderatör: Ahmet Yıkık. Konuşmacılar: Emrah Öztürk, Gürgenç Korkmazel, Nilgün Güney.
1 Eylül Pazartesi - Dünya Barış Günü.
2 Eylül Salı- Söyleşi ve imza: “Düne ve Yarına Dair Düşünceler” kitabı vesilesiyle, Yorgos Vasiliou ve Niyazi Kızılyürek.
3 Eylül Çarşamba- Kitap satışı devam edecek.
4 Eylül Perşembe- Panel: “Katılımcı Yurttaşlığa Doğru mu? (Örgütsellikten Bireyciliğe)” Konuşmacılar: Gürdal Hüdaoğlu, Mertkan Hamit, Levent Köker,
5 Eylül  Cuma- Panel: “Edebiyat ve Romanda Değişim”, konuşmacılar: Hakkı Yücel,Tufan Erhürman, Mehmet Yaşın.

Fuar boyunca tüm paneller saat 20.30’da başlayacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.