1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 27 YILLIK SIR!
27 YILLIK SIR!

27 YILLIK SIR!

27 YILLIK SIR!

A+A-

Gordon Milne’in anlattığı bir olay var ki, beş yöneticinin ağzı açık kalmış, biz de Faik ağabeyle birbirimize bakıyoruz.


Milne’den önce, bilindiği gibi Don Howe, Beşiktaş Kulübü’nden içeri girmiş, Süleyman Seba da gereken açıklamayı yapmıştı, o yıllarda:
“Anlaştık... Yeni hocamız Don Howe arkadaşlar...”
Meğer, ünlü İngiliz hoca, Londra’ya dönüşte, bakın neler, neler olmuş.
Gordon, başladı anlatmaya:
“Heatrow Havalimanı’nda Don Howe ile buluştuk. Bir anda ben de ne olduğunu anlamadım. Elinde bir zarf vardı. Mektup muydu, para mıydı bilemiyorum, zarfı açmadım, çünkü açmam da doğru olmazdı. Bana dedi ki, ‘Sen İstanbul’a gidiyorsun. Ağzım açık kaldı. ‘Ne İstanbul’u, ne hocası, ne Beşiktaş’ı?’ dedim. O sıralarda İngiltere Genç Milli Takımı’nın antrenörüyüm. Bir telefon, bir anda kendimi uçakta buldum, Atatürk Havalimanı’na indim, bir araba beni alıp, Akaretler’e getirdi. Böyle başladı benim Beşiktaş maceram.”
Beşiktaş’ın kara kutusu Metin Keçeli abi ve diğer eski yöneticilerin ağzı bir karış açık kaldı. Çünkü onlar Don Howe’yi uğurlarken, ünlü hocanın tekrar gelip, imza atacağını biliyorlardı. Gelin görün ki, o zarf, Milne’nin gelişi, Beşiktaş tarihinin dönüşü, böyle gerçekleşmiş.
Belli ki Süleyman ağabey, her zaman ki gibi gizli kapaklı bir işi daha halletmişti.
Meğer Don Howe, İngiltere’ye dönerken, Gordon’un geleceğinden haberliymiş.

Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.