1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 27’NCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
27’NCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

27’NCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Gazeteci Said Arif Terzioğlu..

A+A-

 

Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) kurucusu, Gazeteci Said Arif Terzioğlu, ölümünün 27’nci yıldönümünde anıldı.

TAK  Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı gün dolayısıyla bugün Terzioğlu’nun Beylerbeyi’nde yaşayan eşi Seder Terzioğlu ile kızı Hande Terzioğlu’nu ziyaret etti.

Terzioğlu’nun TAK’a yaptığı hizmetlerle kurumun bugünlere ulaşmasındaki katkılarının dile getirildiği ziyarette, Müdür Saygılı, Seder Terzioğlu’na buket takdim etti.

Said Arif  Terzioğlu, 11 Kasım 1988’de geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirmiş ve doğum yeri olan İstanbul Emirgan’da toprağa verilmişti.

Terzioğlu’nun mezarının İstanbul’da olması dolayısıyla geleneksel anma töreni Beylerbeyi’ndeki evinde gerçekleştiriliyor.

Said Arif Terzioğlu için bugün ailesi tarafından saat 15:30’da Beylerbeyi’ndeki evinde, Cuma günü de Doğanköy Camii’nde mevlit okutulacak.

SAYGILI: “ KIBRIS TÜRK BASINI VE TAK’A KATKILARI İNANILMAZ”

TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ziyarette yaptığı kısa konuşmada, merhum Kurucu Müdürleri Said Arif Terzioğlu’nun Kıbrıs’ta Türk kamuoyu oluşumu ve gelişimine önemli katkılar sağlayan TAK’ın  kurucusu olduğunu anımsatarak, onu ölümünün 27’nci yılında bir kez daha saygıyla andıklarını ifade etti.

Merhum Terzioğlu için; “genel anlamda Kıbrıs Türk basını, özel anlamda da Türk Ajansı Kıbrıs’a katkıları inanılmaz, gazetecilik mesleğinin duayeni” ifadelelerini kullanan Saygılı, Terzioğlu’na  yaptığı değerli hizmetler için TAK ve basın camiası adına teşekkür etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.