1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “28 TEMMUZ SEÇİMLERİ TARİHİ BİR FIRSAT”
“28 TEMMUZ SEÇİMLERİ TARİHİ BİR FIRSAT”

“28 TEMMUZ SEÇİMLERİ TARİHİ BİR FIRSAT”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, UBP Hükümeti’nin düşmesiyle birlikte ülkede artık yeni bir dönemin başladığını belirtti.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, UBP Hükümeti’nin düşmesiyle birlikte ülkede artık yeni bir dönemin başladığını belirterek, “kokuşmuş ve çarpık” olduğunu öne sürdüğü  düzenin ortadan kalkması, adil ve çağdaş bir düzenin gelmesi için 28 Temmuz seçimlerinin tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.  

TDP’den yapılan açıklamaya göre, 28 Temmuz’da yapılacak olan erken genel seçimlere yönelik çalışmaları kapsamında TDP Lefkoşa İlçesi Kadın Örgütü bir toplantı gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz gece Lefkoşa İlçe Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda Yönetim Kurulu güçlendirildi ve örgüte yeni katılımlar oldu.

Toplantıya TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Genel Sekreter Cemal Özyiğit,  Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto, Kadın Örgütü Başkanı Seval Oyaltan ile Kadın üyeler katıldı.

OYALTAN

TDP Kadın Örgütü Başkanı Seval Oyaltan, erken seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini, Girne’nin ardından Lefkoşa İlçesi Kadın Örgütü’nün de bu bağlamda yeni katılımlarla güçlendirildiğini kaydetti.

TDP’nin erken seçimlerde başarıyla çıkacağına inanç belirten ve bu konuda en önemli güvencelerinin başında kadınlar geldiğini kaydeden Oyaltan, kadınların aktif katılımının başarıya giden yolda son derece önemli olduğunu vurguladı. Oyaltan, kadının siyasetteki eksikliğinin, sadece kadın için değil, toplum için de büyük bir eksiklik olduğunu da kaydetti.

ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ise, UBP Hükümeti’nin düşmesiyle birlikte ülkede artık yeni bir dönemin başladığını belirterek, “kokuşmuş ve çarpık” olduğunu öne sürdüğü  düzenin ortadan kalkması, adil ve çağdaş bir düzenin gelmesi için 28 Temmuz seçimlerinin tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, TDP’nin 28 Temmuz seçimlerinden başarıyla çıkacağını savundu ve özellikle Lefkoşa’da iddialı olduklarını söyledi.

Seçimlerde en önemli güvencelerinin başında kadınlar ile gençlerin geldiğini kaydeden Çakıcı, Lefkoşa İlçesi Kadın Örgütü’nün var olan kadrosunun, yeni katılımlarla daha güçlü hale geldiğini, bunun seçimlere yansımasının da mutlak surette olumlu yönde olacağını ileri sürdü.

Mehmet Çakıcı, hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili olarak da,  kurulacak olası hükümet modeline TDP, CTP ve DP’nin birlikte karar vermesi gerektiğini söyledi. UBP’nin bu görüşmelere çağrılmasını ve katılmasını doğru bulmadıklarını, zaten UBP’li yetkililerin toplantıya katılmayacaklarını açıkladıklarını belirten Çakıcı,  “Yine de açıklamalara rağmen, UBP bu toplantıya katılacaksa, bizim katılmayacağımızın bilinmesini isteriz” dedi.
Yarın CTP ve DP ile birlikte yapılacak toplantıya katılacaklarını belirten Çakıcı, “Bu işin doğrusu üç partinin oturup birlikte karar vermesidir.

Güvensizlik Önergesi ile düşürülmüş bir partinin tekrardan hükümeti kurma görüşmelerine katılmasını, dahası bu partiye çağrı yapılmasını anlamsız buluyoruz” dedi.

CTP’nin UBP’yi toplantıya çağırmasına en başından beri bir anlam veremediklerini belirten Çakıcı, hükümeti oluşturma sorumluluğunun, UBP hükümetini düşüren 3 partide (CTP, TDP, DP) yani 27 milletvekilinde olduğunu şeklindeki görüşünü yineledi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.