1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 29 BİN PAKETLE YAKALANDILAR
29 BİN PAKETLE YAKALANDILAR

29 BİN PAKETLE YAKALANDILAR

Kaçak operasyonu düzenlendi..

A+A-

Aldığı bir ihbarı değerlendiren Gazimağusa polisi, Girne’de bir van aracın izini sürdü ve operasyon sonucu toplam 29 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.

Meseleye bağlantısı olan Metin Durmaz ve Mehmet Adem Mahmutoğluları’nı gözaltına alan polis, dün, zanlılar aleyhine, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nden tahkikat amaçlı 3’er gün tutukluluk emri temin etti.

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, meselenin olgularını aktarması için, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis çavuşu Mustafa İskender’i yeminli şahadete çağırdı.

Mustafa İskender, 1 Ekim 2013 tarihinde, HB 412 plakalı araç içerisinde gümrüğe beyan edilmemiş sigara olduğu yönünde bir bilgi aldıklarını anlatarak, konu aracı takibe alıp Girne’de tespit ettiklerini söyledi.

Konu aracı ve içerisindeki bin 450 kartondan oluşan 29 bin paket kaçak sigarayı emare aldıklarını belirten İskender, zanlı Metin Durmaz’ın, kaçak sigaraları polise soyadını bilmediğini iddia ettiği bir şahıstan aldığını söylediğini anlattı.

Bahse konu şahsı aradıklarını anlatan Mustafa İskender, zanlı Metin Durmaz’ın konu sigaraları Girne’deki Merit Hotel’e boksu 100 dolar karşılığında sevk etmesi için Mehmet Adem Mahmutoğluları ile anlaştığını ve kaçak sigaraları Mahmutoğluları’nın temin ettiği depoda muhafaza ettiklerini anlattı.

Gazimağusa Serbest Liman’daki bir ambardan da kaçak sigara sirkat edildiğini anımsatan Mustafa İskender, tahkikatına yeni başladığını ifade ederek, kaçak sigaraların ülkeye ne zaman ve ne şekilde sokulduğu yönünde araştırma yapacaklarını anlattı ve mahkemeden tahkikatını tamamlayabilmek için süre talep etti.

Yargıç Ayşen Toroslu, huzurundaki şahadeti dinledikten sonra zanlıların, tahkikatın selameti açısından 2 gün poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.