1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

törenlerle kutlandı.

A+A-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Girne’de de törenle kutlandı.

Saat 15:30’da Kordonboyu  Caddesi Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen törende, protokol sırasına göre anıta çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde Bayraklar göndere çekildi, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı, şiirler okundu.

Törende, günün anlamını belirten konuşmayı KTBK Komutanlığından Ulaştırma Yüzbaşı Ahmet Gencer yaparken şiirleri ise Girne Anafartalar Lisesi’nden (GAL) Kubilay Çolak, Girne Amerikan Koleji’nden (GAK) Zeynep Saymaz, English School of Kyrenia’dan Naz Fincancıoğlu ile 19 Oğuz Veli Ortaokulu’ndan Orhun Mete Seren okudu.

Tören, resmi geçitle sona erdi.

Törene,  Girne Kaymakamı Gürkan Kara, KTBK Lojistik Destek Grup Komutanı Piyade Albay İsmail Güzelller, GKK Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Albay Hakan Öktemay,  Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı,  Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Girne Bölge Müdürü İbahim Çağlar,  GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Sadık Ülker, bazı milletvekilleri, siyasi parti, dernek, okul, kurum kuruluşların başkan ve temsilcileriyle askeri erkan katıldı.

Girne’deki kutlama öncesinde KTBK Bandosu da Atatrük Anıtı önünde konser verdi.

GENCER

KTBK Ulaştırma Yüzbaşı Ahmet Gencer yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 90 yıl önce kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bugün Mücahit Kıbrıs Türk halkıyla birlikte kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını ifade ederek, Cumhuriyetin Türk Milleti’nin karakterine en uygun yönetim şekli olduğunu vurguladı.

“Türk Devleti’nin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi ve Türk Milleti’nin bugünkü çağdaş kimliğine kavuşması Cumhuriyet sayesinde olmuştur” diyen Yüzbaşı Gencer, onun Türk Ulusunun koruması gereken en değerli varlığı olduğunu kaydetti.

Konuşmasında Ulu Önder Atatürk’ün cumhuriyet için ifade ettiği; “benim naçiz bedenim elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözünü hatırlatan Yüzbaşı Gencer,  cumhuriyeti yaşatama ve koruma görevini ise gençlere verdiğini söyledi.

Türk Askeri’nin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Atatrük’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlığa giden yolda, milletinin emrinde, onun vazgeçilmez koruyucu olmaya devam edeceğinden kimsenin  kuşku duymamasını da isteyen Ulaştırma Yüzbaşı Ahmet Gencer, 39 yıldır egemenliği ve toplum olarak var olma hakkını canı ve kanı pahasına koruyan Mücahir Kıbrıs Türk halkının da vatan bildiği bu toprak üzerinde yaşamaya devam edeceğini belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.