1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “2’NCİ YARATICI FİKİRLER YARIŞMASI”NIN ÖDÜLLERİ DAĞITILDI
“2’NCİ YARATICI FİKİRLER YARIŞMASI”NIN ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

“2’NCİ YARATICI FİKİRLER YARIŞMASI”NIN ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

“2’nci Yaratıcı Fikirler Yarışması”nın ödülleri dağıtıldı.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) tarafından “Bir Fikir Dünyayı Değiştir” sloganı ile gerçekleştirilen “2’nci Yaratıcı Fikirler Yarışması”nda en iyi projeler seçildi ve ödüller dağıtıldı.

GAÜ’den verilen bilgiye gore, törenin açılış konuşmasını Komite Başkanı ve GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen gerçekleştirdi. Ağdelen konuşmasında yarışma hakkında bilgiler Verdi.

Yaratıcı Fikirler Yarışmasının jürisinde, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel, GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker, ABD Başkanı Barrak Obama tarafından Yılın Girişimcilik Gurusu seçilen Baybars Altuntaş , KTSO Başkanı Ali Çıralı ve Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sümer Kaya’nın bulunduğu yarışmaya 100’e yakın başvuru gerçekleşirken, GAÜ Küresel Bilim Ailesinden oluşan heyetin ön elemesi ile seçilen 6 katılımcı arasında yapılan proje sunumları sonucunda dereceye girenler açıklandı.
Jürinin değerlendirmede zorlandığı projeler arasından 1’inciliği “Gold Eye” projesi ile Serdar Zeybek, 2’nciliği “Engelsiz Gözlük” projesi ile Abdurrahman Korucu,  Mahmut Yazıcı ve Mevlüt  Solu kazanırken 3’üncülüğü ise “Uzaktan Kumandalı Elektrik Süpürgesi “ projesi ile Furkan Şafak Baş kazandı.

Dereceye girenlere plaketlerini ve ödüllerini sırasıyla; 1’inciye GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker,  2’nciye Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel, 3’üncüye ise GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar takdim etti.

Ayrıca, Jüri üyelerine katılımlarından dolayı plaket takdimi gerçekleştirilirken, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Baybars Altuntaş’a,  Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel ise KTSO Başkanı Ali Çıralı ve Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sümer Kaya’ya teşekkür plaketi takdim etti.

GAÜ’den yapılan açıklamada, Yaratıcı Fikirler Yarışmasına Türkiye’nin her bölgesinden yanısıra Kıbrıs’ın farklı bölgelerinden de ilginin olduğu belirtilirken, sergilenen projelerin hayatı kolaylaştırmak ve verimlilik üzerine olduğu vurgulandı. Ayrıca GAÜ’nün  bu ve buna benzer projelerin değerlendirilmesi konusunda hertürlü desteğe açık olduğu belirtildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.