1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3. ALAYKÖY TAHIL FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR
3. ALAYKÖY TAHIL FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR

3. ALAYKÖY TAHIL FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR

Alayköy Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlediği 3. Tahıl Festivali yarın başlıyor.

A+A-

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLAYACAK FESTİVAL 3 GÜN SÜRECEK

Alayköy Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlediği 3. Tahıl Festivali yarın başlıyor.

Köy girişinden festival alanına yapılacak kortej yürüyüşüyle başlayacak Festival, 25 Ağustos’a kadar sürecek.Kortej saat 19.00’da başlayacak.

Çeşitli şovlar, dans gösterileri, folklor gösterileri, yiyecek-içecek ve Kıbrıs kültürünü yansıtan standların yanı sıra konserlerin de yar alacağı festivalde yarın akşam Arda Gündüz, Cumartesi Grup SOS ve Pazar da Grup Rast konser verecek.

GÜLER

Alayköy Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ali Güler, festival dolayısıyla Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde düzenlenen basın toplantısında, amaçlarının Kıbrıs kültürü, gelenek ve göreneklerini gençlere aktarmak ve gelecek nesillere taşımak olduğunu söyledi.

Güler, 1984 yılından bu yana derneğin hem yurtiçi hem yurtdışında sosyal aktivitelerde bulunduğunu, festivalde de köy kültürünü tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, maddi sıkıntılar yaşanmasına rağmen sponsorlar sayesinde bu zorlukların aşıldığını ifade etti.

Kortej yürüyüşünde klasik arabaların da kortejle birlikte yürütüleceğini kaydeden Güler, festivalin renkli geçmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek, tüm halkı festivale davet etti.

Güler ayrıca bu yıl ilk kez Festival için şarkı bestelendiğini belirterek katkısından dolayı müzisyen Muhittin Yangın’a teşekkür etti.

Güler, festival gazetesi de yayımlandığını ve 3 ayda bir bu gazetenin basılacağını sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.