1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ...
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ...

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ...

Engelliler Federasyonu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na sorun ve taleplerini iletti.

A+A-

Engelliler Federasyonu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na sorun ve taleplerini iletti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle,  Engelliler Federasyonu yetkililerini kabul etti.

Federasyon Başkanı Derviş Yücetürk, görüşmede, federasyonlarının bu yıl daha güçlü olduğunu, aralarına Engelli Aileleri Dayanışma derneğinin de katıldığını belirtti.

Yücetürk, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na federasyonlarının hazırladığı 15 maddelik istem paketini vererek, destek talep etti. Yücetürk, istemleri arasında kadük olanÖzel Eğitim Yasası ve Dernekler Yasası’nın güncellenmesi talebinin de bulunduğunu anlatarak, 2011/2012 yıllarında dönemin Başbakanı Küçük’ün söz vermesine rağmen tek bir engellinin istihdam edilmediğini söyledi.

Halen 300 engellinin işsiz olduğunu, ancak 2014 bütçesinde engellilere yer verilmediğini belirten Yücetürk, bu konuyu yarın ziyaret edecekleri hükümet yetkililerine de aktaracaklarını kaydetti.

Yücetürk, federasyon üyelerinin yaşadığı, ulaşım, araç gereç sorunlarına da değinerek, binalarının tapularıyla ilgili de sorunlar yaşadıklarını ifade etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, Engelliler Federasyonu ile yıllardır samimi bir diyalog içerisinde olduklarını belirterek, sorunlarına çözüm önerileri ortaya koyacağını söyledi.

Engellileri İstihdam Yasası olduğunu anımsatan Eroğlu, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da engellilerin uygun yerlere yerleştirilmesi için gerekli temasları yapacağını belirtti.

Eroğlu, hükümetle gerekli gördüğü konularda temasa geçerek şikayetleri ve talepleri ileteceğini söyleyerek, federasyonun üyelerine sorumluluğu olduğunu ve bunun bilinciyle davranmalarından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Engelliler Federasyonu üyeleri de şikayet ve önerilerini Cumhurbaşkanı Eroğlu’na iletti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.