1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLERLE DAYANIŞMA GÜNÜ
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLERLE DAYANIŞMA GÜNÜ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLERLE DAYANIŞMA GÜNÜ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Yerel Yönetimler ve Sosyal Katılımcılık Sekreteri Pembe Birinci, farklı gelişen bireylerin toplumun geri kalanıyla birlikte eşit fırsatlara erişebilmesi ve topluma entegre olabilmesi yolunda verilen mücadele ve hak kavgası

A+A-

TDP YEREL YÖNETİMLER VE SOSYAL KATILIMCILIK SEKRETERİ BİRİNCİ: “ENGELSİZ BİR YAŞAM, ENGELSİZ BİR DÜNYA”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Yerel Yönetimler ve Sosyal Katılımcılık Sekreteri Pembe Birinci, farklı gelişen bireylerin toplumun geri kalanıyla birlikte eşit fırsatlara erişebilmesi ve topluma entegre olabilmesi yolunda verilen mücadele ve hak kavgasının kutlandığı ‘3 Aralık Dünya Engellilerle Dayanışma Günü’nü önemsediklerini ve selamladıklarını belirtti.

Pembe Birinci, TDP Basın Bürosu aracılığıyla ‘Dünya Engellilerle Dayanışma Günü’ nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada  toplumda çeşitli mazeretlerle engellenmiş kesimlerin sosyal kültürel ve siyasal yaşamdaki sorunları ve hakları ile ilgili ülkede birçok sıkıntı ve sorun olduğunu vurguladı.

Katılımcılığın demokrasinin en temel unsuru olduğunu belirten Birinci, vatandaşın sosyal ve siyasal yaşama aktif katılımını engelleyen her bir unsuru, demokrasiye vurulmuş bir darbe olarak nitelendirdi ve başta eğitim, ulaşım ve erişim konularındaki aksaklıkların giderilmesi ve bu konularda gereken düzenlemelerin yapılmasındaki ivediliği yineledi.

Kentlerde ve kamu alanlarındaki altyapı sorunlarının erişim zorlukları yaratmakla beraber, çalışma özgürlüğünü de kısıtladığını kaydeden Birinci, “Bu da belli bir kesimi yaşam alanlarına hapsetmekte ve doğrudan insan hakkı ihlali teşkil etmektedir. Bu modern devlet anlayışına aykırı ve kesinlikle kabul edilemez bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Devlet dairelerinde olması gereken engelli çalışan oranlarının hükümetler tarafından gözardı edildiğini de savunan Birinci, özellikle son yıllarda yüzlerce kişi kurultay amaçlı istihdam edilirken, yasal düzenleme olmasına rağmen, engelli bireylerin göz ardı edilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Farklı gelişen bireylerle ilgili olarak tüm kesimlerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesinin önemine dikkat çeken ve TDP olarak bu konuda her türlü adımı atmaya hazır olduklarını belirten Birinci, “Eğer toplumun tümü kendinden başlayarak bir takım uygulamaları gerçekleştirmeyi başarabilirse,  dünyayı daha güzel kılma uğraşında çok daha çabuk yol kat edeceğiz” dedi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.