1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLERLE DAYANIŞMA GÜNÜ
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLERLE DAYANIŞMA GÜNÜ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLERLE DAYANIŞMA GÜNÜ

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu, 3 Aralık Dünya Engellilerle Dayanışma Günü, çerçevesinde Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ile Maliye Bakanı Zeren Mungan’a ayrı ayrı ziyaretlerde bulundu.

A+A-

ENGELLİLER FEDERASYONU ARABACIOĞLU VE MUNGAN’I ZİYARET ETTİ

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu, 3 Aralık Dünya Engellilerle Dayanışma  Günü, çerçevesinde Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ile Maliye Bakanı Zeren Mungan’a ayrı ayrı ziyaretlerde bulundu.

Federasyon Başkanı Derviş Yücetürk ile federasyon üyesi 6 derneğin birlikte yaptığı ziyaretlerin ilki saat 15:15’te Milli Eğitim Bakanlığı, ikincisi de saat 16:00’da Maliye Bakanlığı’na gerçekleşti.

YÜCETÜRK

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk  ziyaretlerde yaptığı konuşmada Dünya Özürlülerle Dayanışma  Günü gelişmiş ülkelerde sadece kutlanırken, KKTC gibi gelişmekte olan ülkelerde ise sadece sorunların aktarıldığını ifade ederek,  kendilerinin bu günü kutlamaya hakları olmadığını ifade etti.

Yücetürk, Bakan Arabacıoğlu ile Bakan Mungan’a engelli derneklerin 15 maddeden oluşan ‘İstem Paketi’ni de sundu.

ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Mustaf Arabacıoğlu kabulde yaptığı konuşmada, tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak, engellilerin sorunlarını çözme yolunda azami gayret göstereceğini belirtti.

Özel eğitimde yarım gün eğitim olamayacağını, kesintisiz olması gerektiğini ifade eden Bakan Arabacıoğlu, Özel Eğitim Yasa Tasarısı’nın  yasallaştırılmasının görevleri olduğunu kaydetti.

Bugünkü eğitim mentalitesiyle özel eğitim olamayacağını belirten Bakan Arabacıoğlu, özel eğitim yanında Dernekler Yasası’nın da meclisten çıkarılması için uğraşacağını bunun için söz verdiğini söyledi.

MUNGAN

Maliye Bakanı Zeren Mungan da engellilerin gününü kutlayarak, bakanlık olarak engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırma konusunda üzerlerine düşen bazı görevler olduğunu söyledi.

Engellilerin içinde bulunduğu binalar başta olmak üzere bina giriş çıkışlarının engellilerin  yaşamlarını daha kolaylaştırıcı hale getirmenin de görevleri olduğunu ifade eden Bakan Mungan, ilgili bakanlığın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmasına rağmen Maliye Bakanlığı’nın da üzerine düşen görevi yerine getireceğini kaydetti.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.