1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 ARALIK ENGELLİLER DAYANIŞMA GÜNÜ
3 ARALIK ENGELLİLER DAYANIŞMA GÜNÜ

3 ARALIK ENGELLİLER DAYANIŞMA GÜNÜ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, engellilerin karşılaştığı sorunlarla ilgili adımlar atılacağına işaret ederek, “Hükümetimize duyulan güveni boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

A+A-

“ENGELLİLERİN SORULARINI AŞMAK İÇİN ADIMLAR ATACAĞIZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu,  engellilerin karşılaştığı sorunlarla ilgili adımlar atılacağına işaret ederek, “Hükümetimize duyulan güveni boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu heyeti 3 Aralık Engelliler Dayanışma Günü dolayısıyla Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu ziyaret etti.

Başbakanlıkta saat 14.30’da gerçekleşen kabulde Federasyon Başkanı Derviş Yücetürk, Başbakana 15 maddelik istem paketini de sundu.

DERVİŞ YÜCETÜRK

Derviş Yücetürk, engelliler okulu, istihdam, özel eğitim yasası, dernekler yasalarıyla ilgili sıkıntıları dile getirdiği konuşmasında, ayrıca devlet tarafından Görmezler Derneği ve Spastikler Cemiyeti’ne verilen 2 yerde yapılan binaların tapularının halen alınamadığını ve bu konunun da güvenceye kavuşturulmasını beklediklerini dile getirdi.

HACIMEHMET

Kıbrıs Türk Ortopedikler Derneği Başkanı Sedat Hacımehmet de, 700 TL engelli maaşı alanların ay sonunu zor getirdiğine işaret ederek, engellilerin sokağa dökülüp hak arama gibi bir lükslerinin olmadığını dile getirdi.

Gelecek yıl bugün bahsedilen sorunların artık olmamasını da dileyen Hacımehmet, 40 yıldır verilen mücadele sonucu özel eğitim hakları, ve diğer tüm yasal hakların verilmesini istediklerini kaydetti.

ARI

Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Refia Arı da, kendisinin de bir engelli annesi olduğunu söyleyerek, çocuğuna bakacak kimse olmadığı için emekli olmak zorunda kaldığını anlattı.

Devletin engelli çocuğu olanlara Engelli Yaşam Evleri sağlaması gerektiğinin altını çizen Arı, bu konuda ilgili bakanlıkla işbirliği içinde olduklarını, bu konuda Başbakan Yorgancıoğlu’nun katkısını beklediklerini ifade ederek, artık bu tür kaygıların engelli ailelerince yaşanmaması gerektiğini söyledi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da engellilere verilen değer ve gösterilen ilginin yalnızca bir günle sınırlı kalmaması gerektiğini söyleyerek başladığı konuşmasında, sorun yaşanan yasaların güncellenmesi ile ilgileneceklerini söyledi.

Yorgancıoğlu engellilerin karşılaştığı sorunlarla ilgili yeni bir sürecin başlaması gerektiğine inandığını kaydederek, bu konuda adımlar atılacağının sözünü verdi.

Yerel yönetimlerle ve ilgili bakanlıkla işbirliği yapılarak, gerek istihdam gerekse yasaların emrettiği diğer görevlerini yerine getireceklerini söyleyen Başbakan, kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Birlikte hareket etmenin önemine de işaret eden Yorgancıoğlu, engelli derneklerinin eksikleri görerek uyarmasıyla sıkıntıların daha çabuk aşılacağını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.