1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ…
3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ…

3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ…

Özel Eğitim Vakfı (ÖZEV) ile Engelliler Dayanışma Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

A+A-

ÖZEV VE ENGELLİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ MESAJ YAYIMLADI

Özel Eğitim Vakfı (ÖZEV) ile Engelliler Dayanışma Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özel Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı ve Genel Müdürü Ersin Görsay, mesajında, yıllardır sürdürülen özel eğitim hizmetlerinde uluslararası standartları yakalama ve KKTC halkına kazandırma mücadelelerinde hiç hayırla karşılaşmadıklarını ve ciddi adımların atılmadığını üzülerek gördüklerini kaydetti.

Görsay, özel eğitim gereksinimli bireylere yönelik tam zamanlı kesintisiz multidisipliner bir sistemin ülkemize kazandırılmasıyla ilgili stratejinin belirlenmesi gerekliliğini vurguladı ve  süratle ilgili paydaşların bir araya gelerek bir yol haritası belirlemesi gerektiğini ifade etti.

KKTC’de konuyla ilgili irade yetersizliği olduğunu savunan Görsay, şunları ileri sürdü: “Çalışmayan bürokrasimiz siyasi atamaya dayalı üst kademe yöneticilerimiz sistemin dışına itilmiş siyasi iradenin talimatı ile hareket eder  durumda, dolayısı ile devlet işlerinin ağır aksak stratejiden yoksun yürütülmesi geleceğimizi planlamamıza olumsuz etki yapmaktadır”.

ENGELLİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ

Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay da engelleri aşmak için azmin yeterli olduğunu ancak azim için destek gerektiğini vurguladı.
Engelliye verilecek en büyük desteğin ona engelsiz olduğunu hissettirmek olduğunu belirten Suay, “engelsiz yarınlar için el ele olabilmeyi temenni ediyoruz” dedi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.