1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 AY CEZA ALDI!
3 AY CEZA ALDI!

3 AY CEZA ALDI!

4 kişiyi yaraladı!

A+A-

Kybele isimli diskonun önünde biri polis 4 kişiyi yaralayan Devrim Yavuzak ile ilgili dava 3 buçuk yıl sonra sonuçlandı

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 2013 yılı içerisinde, “Kybele” isimli diskonun önünde çıkan bir kavga esnasında, elindeki bıçağı gelişi güzel sallayarak, biri polis memuru 4 kişinin yaralanmasına neden olan Devrim Yavuzak isimli sanık, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti tarafından aleyhine getirilen davalardan suçlu bulunarak mahkum ettirildi.

Heyet adına kararı okuyan Yargıç Murat Soytaç, sanığın işlemiş olduğu suçun kamu düzenini bozan ve kamuda huzursuzluk yaratan suç türleri arasında olduğunu söyledi. Vücut bütünlüğüne karşı işlenen bu tür suçların mahkemelerce hoşgörülemeyeceğini anlatan Soytaç, bu tür suçlara ibret verici ve caydırıcı cezalar verilmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

 

Korku içerisinde bu suçu işledi

Soytaç, sanığın olay günü kavga eden arkadaşının yanına gittiğini ve yardım edip durumunu sorduğu sırada, karşı gruptan bir kişi tarafından saldırıya uğradığını ve konu kişinin silahı olduğunu anlattı.Soytaç, sanığın tamamen korku içerisinde gelişi güzel bıçağı salladığını ve yaralanmaların bu şekilde gerçekleştiğini söyledi. Suçun üzerinden uzun bir süre geçtiğini ve sanığın o günden beri hiçbir suça bulaşmadığını, hayatını düzene soktuğunu belirten Soytaç, bu hususların sanık lehinde değerlendirildiğini ifade etti.

 

Kamuya açık alana bıçakla gitmesi kabul edilemez

Sanığın kamusal bir alana tasarrufunda kanunsuz bir bıçakla gittiğini ve bunun kabul edilemeyeceğini vurgulayan Soytaç, tüm hususları titizlikle değerlendirdikten sonra sanığa verilecek en uygun cezanın hürriyeti bağlayıcı türden bir ceza olduğunu belirterek, sanığı 3 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.