1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 AY HAPİS YATACAK!
3 AY HAPİS YATACAK!

3 AY HAPİS YATACAK!

3 ay hapis yatacak!

A+A-

Çınarlı’daki İpsaro bölgesinde, üç yıl önce izinsiz kazıyla bulduğu Arkaik döneme ait 30 bin TL değerindeki eski eserleri satması için iki arkadaşına veren Tugay Tükenmez yargılanarak mahkum oldu

Sedef BOŞNAK

Çınarlı köyünün güneyinde, İpsaro diye bilinen bölgede üç yıl önce kazı yaparak bulduğu Arkaik döneme ait 30 bin TL değerindeki çanak ve testiden oluşan eski eserleri, tasarrufunda bulundurup satması için iki arkadaşına veren Tugay Tükenmez, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 3 ay hapse mahkum oldu.

Başkan Duriye Elkıran, Yargıç Hasan Dağlı ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, Tugay Tükenmez’e ilk ve son kez bir fırsat vererek, kısa süreli bir hapislik cezasıyla

cezalandırdı.

Mahkemenin oybirliği ile verdiği kararı, başkan Duriye Elkıran açıkladı.

“İşsizdim, paraya sıkışınca yaptım

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler’in mahkemeye aktardığı

olgulara özetle değinen başkan, Şubat 2013’te, Çınarlı köyünün güney kısmında, İpsaro diye bilinen bölgede izinsiz kazı yaptığı sırada 30 bin TL değerinde eski eser bulduğunu söyledi.

Sanığın, konu eserleri, ilgili yetkililere bildirmesi gerekirken, Ardahan’daki evine götürüp sakladığını kaydeden heyet başkanı, Tugay Tükenmez’in, konu eserleri satması için Mehmet Korkmaz ve Cuma Alpaslan’a verdiğini dile getirdi.

İhbar üzerine tutuklanan sanığın, “İşsizdim, paraya sıkışınca yaptım” diye izahatta bulunduğuna vurgu yapan yargıç, sanığı işlediği suçlardan oybirliğiyle suçlu bulup mahkum ettiklerini anlattı.

Sanığın babasının ciddi bir kalp rahatsızlığı olduğuna da değinen yargıç, sanığın uzun süre aleyhindeki davaları neticelendirmeyi de göze alamadığını anlattı.

“Eski eserler, ülkenin kültürel zenginlikleridir” diye konuşan başkan, konu suçların çok ciddi olup

yasada 10 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü belirtti.

Ülkenin kültürel zenginliğinin ve mirasının gözetilip korunması gerektiğine dikkat çeken Duriye Elkıran, bu eserlerin korunabilmesi için, konu suçu işleyenlere ve işleme hevesinde olan kişilere karşı caydırıcı ve ibret verici cezaların verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ciddi kalp rahatsızlığı olan ve sanığın bakımına muhtaç babasının durumunu dikkate aldıktan sonra, pişman olup mahkemeden özür dileyen sabıkasız sanığa bir fırsat vermeyi uygun ve adil buldu.

Meseleyle ilgili tüm hususları titizlikle incelediklerini kaydeden yargıç, sanığı işlediği suçlardan ötürü 3 ay hapis cezasına çarptırdığını açıkladı.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.