1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 AY HAPSE MAHKÛM OLDULAR
3 AY HAPSE MAHKÛM OLDULAR

3 AY HAPSE MAHKÛM OLDULAR

3 ay hapse mahkûm oldular

A+A-

Tasarruflarında 25 miligram uyuşturucu madde tespit edilen Ümit Ay ve Şengül Akburç yargılandı

Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, 2015 yılı aralık ayında 25 miligram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde alma, verme ve tasarrufu suçu işleyen Ümit Ay ve Şengül Akburç’u yargıladı.

Geçmişte benzer suçları da bulunan ve hapis cezasına çarptırılan her iki sanık da üçer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Başkan Düriye Elkıran, Yargıç Hasan Dağlı ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliğiyle aldığı kararı Yargıç Mesutoğlu açıkladı.

Mesut Mesutoğlu öncelikle İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler’in mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi. Sanık 2 Şengül Akburç’un Osman Özbayır’ın talebi üzerine beyaz kağıda sarılı vaziyette uyuşturucu madde aldığını anlatan Mesutoğlu, sanık 2 Şengül Akburç’un da söz konusu uyuşturucu maddeyi sanık 1 Ümit Ay’a verdiğini söyledi.

Mesut Mesutoğlu, 21 Aralık 2015 tarihinde de Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polislerin Şengül Akburç’a ait Orman Sokak üzerindeki eve baskın yaptıklarını ve evde 25 miligram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ve bin 250 TL nakit para bularak emare aldıklarını bildirdi.

Sanıkların soruşturma maksatlı yedişer gün süreyle poliste tutuklu kaldıklarını anlatan Mesutoğlu, sanıkların 28 Aralık 2015 tarihinde teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldıklarını kaydetti.

Sanık 1 Ümit Ay’ın teminat emrini yerine getiremediği için merkezi cezaevine gönderildiğini ifade eden Mesut Mesutoğlu, Şengül Akburç’un da teminat emrini yerine getirerek serbest kaldığını dile getirdi.

 
Benzer sabıkaları var

Yargıç Mesut Mesutoğlu sanıkların geçmişte benzeri sabıkları olduğuna değinirken, sanık 1 Ümit Ay’ın 15 Mayıs 2015 tarihinde uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçundan 18 ay hapse mahkum olduğunu, sanık 2 Şengül Akburç’un da 25 Eylül 2014 tarihinde altı ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Sanık 1 Ümit Ay’ın mahkemeye hafifletici neden olarak özür dilediğini, bayan kuaförü olduğunu ve 2009 yılında eşinden ayrıldıktan sonra hayatının düzgün gitmediğini aktardığını söyleyen Mesutoğlu, sanık 2 Şengül Akburç’un avukatının ise müvekkilinin özür dilediğini, bir kez daha tekrarlamayacağını, polise gönüllü ifade vererek adaletin erken tecellisine yardımda bulunduğunu ve 14 yaşında bakıma muhtaç bir çocuğu olmasını mahkemeye hafifletici neden olarak aktardığını kaydetti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu sanıkları oy birliğiyle suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladıktan sonra uyuşturucu suçlarının açık ara farkla mahkeme gündemine gelen suç türü olduğuna vurgu yaptı.

Uyuşturucu suçlarının sürekli artış gösterdiğini ifade eden Mesutoğlu, mahkemelerin uyuşturucu suçundan sanık olanlara hoşgörülü davranmasının beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Sanıkların işlediği suçlara yasa koyucunun 18 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü söyleyen Mesut Mesutoğlu, sanıklara caydırıcı ve ibret verici ceza verilmesi gerektiğini kaydetti.

Mesutoğlu, kamu menfaati gereği sanıkları üçer ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.