1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 AY YATACAK!
3 AY YATACAK!

3 AY YATACAK!

KKTC'ye getirince yakalanmıştı...

A+A-

3 ay yatacak!

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Temmuz ayında Ercan Havalimanından giriş yapmak isterken üzerinde 8 gram hintkeneviri ile suçüstü yakalanan Murat Baturşen hakkındaki kararını dün açıkladı.

Mahkeme, "Uyuşturucu ithal ve tasarruf" suçundan 2 aydır Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Murat Baturşen'i 3 ay hapislik cezasına mahkum etti.

Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararını Yargıç Alev Ulunay okudu. Kararı okuyan Yargıç Alev Ulunay, sanığın uyuşturucu suçunu geçtiğimiz Temmuz ayında işlediğini anlatarak, zanlının İngiltere'de 50 Pound karşılığı teslim aldığı 8 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi KKTC'ye geçirmek isterken görevli polisler tarafından yakalandığını söyledi.

Yargıç Alev Ulunay sanık Murat Baturşen'in gönülü ifade vererek suçunu kabul ettiğini, sanığa ceza takdir ederken suçun işleniş şekli, sanığın kişisel durumunun dikkate alındığını, sanığın işlemiş olduğu "Uyuşturucu ithal ve tasarruf" suçlarının oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti.

Ulunay ,bu tür suçların yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı. Lefkoşa Ağır Ceza'da Yargıç Alev Ulunay tarafından okunan kararda sanığa verilecek en adil ve en uygun cezanın hürriyetini bağlayıcı ceza olduğunu söyledi. Ulunay mahkeme heyetinin sanık Murat Baturşen'in oy birliği ile 3 ay hapis cezasına mahkum edildiğini açıkladı.

10718224_10152758351849275_61542576_o.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.