1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 BİN TL TEMİNAT ÖDEDİ!
3 BİN TL TEMİNAT ÖDEDİ!

3 BİN TL TEMİNAT ÖDEDİ!

Tutuksuz yargılanacak!

A+A-

Gazimağusa’da uyuşturucudan yakalanan Ziya Burçin Erbay, serbest yargılanacak

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’ta, rahatsızlandığı aracın içerisinde tespit edilip, yapılan aramada tasarrufunda 2 gram ağırlığında uyuşturucu madde ve bir adet içerisinde uyuşturucu madde olan sigara tespit edilen Ziya Burçin Erbay, aleyhine yürütülen polis soruşturması bitti.

Ziya Burçin Erbay, dün, teminat talebiyle yargıç huzuruna çıkarılarak, işlediği suçtan ileride yargılanmak üzere, 3 bin TL nakdi teminata bağlandı.

Dünkü duruşmada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Serhan Bundak’ın sorularını, Narkotik ve Kaçaklığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis çavuşu Fatih Kaleci yanıtladı.

Tanık çavuş Fatih Kaleci, 4 Mart 2017’de, zanlıyı, Lions Garden çemberi üzerinde, kullanımındaki araçla rahatsız bir şekilde tespit edip araçta yaptıkları aramada bahse konu uyuşturucu madde ve sigarayı bularak emare aldığını anlattı.

Fatih Kaleci, zanlı aleyhine yürüttüğü tahkikatı tamamladığını belirttikten sonra, mahkemeden uygun bir teminat talep etti.

Şimdilik serbest

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç, zanlıyı, davaları sonuçlanıncaya değin 3 bin TL nakdi teminata bağladı.

Yargıç ayrıca, zanlıyı, KKTC dışına çıkmaktan men etti ve bu maksatla tüm pasaport ve seyahat belgelerine el koydu; zanlı lehine KKTC vatandaşı ikişer kefilin de 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.