1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘3 BOYUTLU HARİTALAMA’ TEKNOLOJİSİ
‘3 BOYUTLU HARİTALAMA’ TEKNOLOJİSİ

‘3 BOYUTLU HARİTALAMA’ TEKNOLOJİSİ

YDÜ Hastanesi’nde, kalp ritim bozuklukları tedavisinde dünyanın sayılı sağlık merkezlerinde kullanılan;

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’nde, kalp ritim bozuklukları tedavisinde dünyanın sayılı sağlık merkezlerinde kullanılan; ‘3 boyutlu haritalama’ teknolojisi kullanılmaya başlandı.

 

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, çözümü zor çarpıntıların tanı tedavisinde kullanılacak olan yeni sistemin YDÜ Hastanesi Kalp Merkezi’nde uygulanmaya başladığını bildirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kalp Merkezi Başkanı Prof. Dr. Barış Ökçün, kalp ritim problemi olan hastalara üç boyutlu haritalama yönteminin uygulandığını ve bu işlemin dünya ve Türkiye'de sayılı merkezler yanında Kıbrıs'ta YDÜ Hastanesi'nde uzman ekip tarafından başarıyla uygulandığını söyledi.

Prof Ökçün,  yöntem sayesinde özellikle bazı tür çarpıntılar önce haritalanarak çarpıntıya sebep olan kalp boşlukları üç boyutlu olarak ekranda oluşturulup hastaya fazla radyasyon vermeden üç boyutlu görüntü üzerinde hedef noktalar çeşitli kateterler ile RF ( radyofrakans ) ablasyon ( yakma) işlemi ile yakılarak hastaların çarpıntılarının sonlandırıldığını kaydetti.

Tak

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.